Santa Coloma rep la cessió del fons Vilallonga-Slusher

El conveni, que s'ha signat aquest matí a Barcelona, estableix que el fons passarà a ser propietat de l'ajuntament un cop transcorreguts els 15 anys. Jesús Carles de Vilallonga ha estat nomenat Fill Predilecte de Santa Coloma de Farners aquest 2015, distinció que va rebre el passat mes de maig.

El fons documental està integrat inicialment per 18 caixes de documentació en paper, una carpeta per a grans formats, 54 documents audiovisuals i unes 6.500 imatges, que corresponen aproximadament al període entre els anys 1934 i 2012, i que fan referència principalment a activitats vinculades majoritàriament amb la trajectòria artística de Jesús Carles de Vilallonga i a l'activitat documentalista de Katherine Slusher.

"El fons que ens deixa l'artista i Fill Predilecte de Santa Coloma de Farners Jesús Carles de Vilallonga és un recull documental sobre la seva trajectòria artística i professional, suportada per la feina documental realitzada per la seva dona, Katherine Slusher", explica l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, que afegeix que "conté un seguit de documents fotogràfics de principis de segle XX en un suport de vidre, i pergamins de caràcter notarial dels darrers segles corresponents a la família Vilallonga, que aportaran nova documentació sobre la vida i l'organització a la zona de la Selva". Martí destaca que, per a Santa Coloma, el conveni suposa "disposar d'un conjunt documental que ajuda a interpretar i donar valor a l'obra artística de Jesús Carles de Vilallonga, un artista cabdal al segle XX".

Jesús Carles de Vilallonga va néixer el 1927 a Santa Coloma de Farners. Va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona i posteriorment va viatjar a París, Roma, Filadèlfia fins que el 1954 es va instal·lar a Montreal (Canadà). Tot i la distància, l'artista no ha perdut mai el contacte amb la seva vila natal, que visita sempre que té ocasió i on té diferents obres distribuïdes. Entre març i juliol la Casa de la Paraula va ser l'escenari d'una exposició antològica que revisava la seva trajectòria des de l'any 1946 fins a l'actualitat.

fons_vilallonga-slusher_web.jpg