Santa Coloma tindrà delegació de l’Agència Tributària catalana

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) incorporarà a partir del juliol del 2017 tres noves seus a la demarcació de Girona: Figueres, la Bisbal i Santa Coloma de Farners, segons ha anunciat el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó. 

L'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, ha assenyalat que "amb l'obertura d'una oficina de l'ATC a Santa Coloma es dóna cohesió a la comarca de La Selva i pren més sentit la capitalitat comarcal".

Segons Salvadó, per determinar la ubicació de les oficines liquidadores s'han tingut en compte diversos factors com poden ser: el volum d'habitants del territori d'influència de l'oficina; la distribució d'activitats amb transcendència tributària; el nombre i la distribució territorials dels treballadors de les 53 oficines liquidadores que dirigeixen els registradors de la propietat; i la divisió administrativa del país.

Les noves delegacions, que se sumaran a les quatre que ja té a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, suposen el desplegament de l'Agència arreu del territori català, i un pas més cap a la construcció de la hisenda pròpia. Per al secretari d'Hisenda, aquest desplegament territorial suposa un element «imprescindible» en el moment que l'ATC assumeixi les funcions de recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l'Administració, i la gestió directa completa dels impostos cedits que actualment liquiden, a part de l'ATC, els registradors de la propietat.