Sessió plenària del Consell de Poble

Consell de Poble - Santa Coloma de Farners

Un altre dels punts de l’ordre de dia del ple del Consell de Poble, que va comptar amb una gran participació dels assistents, va ser la remodelació de la zona verda perimètrica de la plaça del Firal. El regidor d’Obres i Serveis, Carles Roca, va explicar que entre les propostes que hi ha sobre la taula, el que es valora més és el de fer les zones enjardinades amb sauló estabilitzat, un producte que té un baix cost de manteniment i és de fàcil neteja. Des de fa molts anys, en aquesta zona hi ha gespa, la qual està en molt mal estat i s’hauria de substituir. Els arbres que no estan en bon estat de salut s’eliminaran i es conservaran el til·lers existents. Els dos pins que hi ha a la plaça es substituiran per til•lers. També s’arranjaran i renovaran les dues zones infantils dotant-les de nous jocs i de mesures de seguretat. En general, els veïns van veure bé aquesta proposta però també van fer els seus suggeriments i aportacions.En el darrer ple de l’Ajuntament ja es va aprovar que el 24 de setembre del 2015 sigui festa local a la ciutat, com s’ha fet aquest any, un decisió que no ha satisfet a una part de la població que voldria que la festa local sigui un divendres o un dilluns. Anit, el Consell de Poble va acordar mantenir el dia de festa local el 24 de setembre, festivitat de Sant Dalmau Moner patró de la ciutat, per conservar la tradició. Quan el 24 de setembre s’escaigui en dissabte o diumenge es farà córrer la festa local a un divendres o un dilluns. No obstant, el Consell de Poble proposarà a l’Ajuntament que actes com el sopar popular es facin en divendres per així assegurar que tothom hi pugui assistir. Aquest sopar, que obre la Festa Major, aplega més de 1000 persones. També es plantejarà al consistori que el pregó no es faci en el sopar popular i que s’opti per altres espais com la Casa de la Paraula per així donar a aquest acte la importància que té. 

Consell de Poble - Santa Coloma de Farners

El ple també va votar les cinc propostes de logotip del Consell de Poble que s’han presentat al concurs que es va convocar. La proposta guanyadora va ser la presentada per Gerard Hernández Corbera. Així, el logotip del Consell de Poble serà el perfil d’un altaveu, format per coloms. 
En la sessió també es va aprovar el decàleg de convivència cívica que recull les aportacions que van fer el veïns en el darrer ple del Consell de Poble. El decàleg està basat en conceptes de solidaritat, respecte i convivència en els espais públics, un conceptes que en definitiva busquen donar una bona imatge de la ciutat. 

Fotos: La Selva Comunica