TeiaTròlics triomfa als premis Rafael Anglada de Teatre Amateur

La companyia banyolina TeiaTròlics ha estat la gran guanyadora de la 24ena edició de Teatre Amateur Rafael Anglada de Santa Coloma de Farners. Dissabte 16 de març al vespre, a l’Auditori de la capital colomenca, s’ha fet la cloenda d’aquesta edició del concurs i el lliurament de premis. El concurs de Santa Coloma és el degà dels certàmens gironins de teatre amateur. És coorganitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma i la companyia de teatre amateur local La Clau, que selecciona els jurats i les obres que participen al concurs, i en produeix i presenta la gala de cloenda.

El concurs té un programa competitiu de sis funcions de teatre que, les bases estableixen com a única condició, que han de ser produccions de companyies de teatre amateur catalanes no vistes abans a Santa Coloma de Farners.

Enguany hi han participat, per aquest ordre, les companyies IncreiXendo, de la Cellera de Ter (La cantant calba, d’Eugène Ionesco, 27 de gener); el Grup de Teatre de Sant Hilari, de Sant Hilari Sacalm (Idiota, de Jordi Casanovas, 3 de febrer); la companyia Esquetx Teatre, de la Cellera de Ter (Cordeu-vos els cinturons, de Marc Camoletti, 10 de febrer); la companyia Tequatre, de Figueres (Ens ha caigut la sogra, de Lluís Coquard, 17 de febrer); el Grup de Teatre Cassanenc, de Cassà de la Selva (Contents i enganyats, d’Anton Txékhov, 24 de febrer) i la companyia TeiaTròlics, de Banyoles (U, dos tres...!, de Ferenc Molnár, 3 de març).

Totes les funcions del concurs es representen a l’Auditori municipal de la ciutat, que té una capacitat per a dos-cents cinquanta espectadors. Les funcions del programa del concurs, que té un públic comarcal fidel, han assolit una ocupació mitjana del 65%, amb un nombre total de 975 espectadors. L’Ajuntament de Santa Coloma i la companyia La Clau treballen conjuntament per a afermar-ne el calendari de les properes edicions del concurs, atreure nous públics i augmentar-ne el prestigi i reconeixement.


Els premiats enguany han estat:

  • Premi per votació popular a la millor obra del programa: TeiaTròlics, amb la seva adaptació de l’obra U, dos, tres...!, del dramaturg nord-americà Ferenc Molnár.

  • Premi a la millor direcció artística a Marc Ciurana, del grup de Teatre Cassanenc, pel seu treball de direcció de l’obra Contents i enganyats.

  • Premi a millor actor principal va ser per a Jordi Angelats, pel seu paper de Sr. MacNamara, a l’obra U, dos, tres...!

  • Premi a millor actriu principal per a Nina Prats, de la companyia IncreiXendo, pel seu paper de Mrs. Smith, a la Cantant calba.

  • Premi per al millor actor de repartiment, per a Jordi Nierga com a Sr. Schlemmer, d’U, dos, tres..!, de la cia. TeiaTròlics

  • Premi a la millor actriu de repartiment per Manoli Benítez interpretant Norberta, a Cordeu-vos els cinturons, d’Esquetx Teatre

  • Premi de millor maquillatge, perruqueria i vestuari per la companyia IncreiXendo (La Cantant Calba

  • Premi de millor escenografia, llum i so, per la companyia banyolina TeiaTròlics (U, dos, tres..!)