VIII Festa de la Revolta

Dissabte, 15 de juny, els gegants recorreran els carrers de Santa Coloma des de primera hora del matí i durant tot el dia, a la plaça Farners, hi haurà la Fira Estelània. Per tal d’involucrar al màxim als visitants s’ha previst fer una ruta guiada dels Segadors durant el dissabte i el diumenge. La ruta tindrà el punt de sortida a la Casa de la Paraula. Amb el suport de guies es farà un recorregut pels llocs on van succeir els fets de 1640. Es visitarà el carrer a on el poble va cremar a l’agutzil Monrodon i s’arribarà a una de les cases cremades pels terços castellans i napolitans. Els participants a la ruta es traslladaran a l’època dels segadors i podran reviure els fets històrics que van succeir a Santa Coloma, una revolta dels pagesos colomencs, que va tenir el seu punt culminant el 7 de juny a Barcelona amb el Corpus de Sang. Per participar a la Ruta dels Segadors, que és gratuïta, s’han de fer les reserves a: turisme@scf.cat  
Durant tot el dia, es presentaran diversos llibres com “Lliures o morts", “La rebel·lió catalana”, “Manual per la independència”, “Desmuntant la caverna”, “El dia que Catalunya va dir prou” i “El judici del falcó”. També dissabte, es viurà una tarda de castellers i de cançons tradicionals catalanes des de 1275 fins avui, que anirà a càrrec de Sergio Danti. A la Casa de la Paraula, es podrà participar en una interessant taula rodona sobre el tema “Dels segadors a la Guerra de Successió” amb la intervenció de Quim Torra i Agustí Alcoberro. A les 21:30 h, abans del sopar popular, es farà una Estelada de llum amb espelmes de colors i Quim Torra farà el pregó de la vuitena edició de la Festa de la Revolta dels Segadors. Després del sopar es farà la representació de l’obra de teatre “Temps de Revolta” que comptarà amb la col•laboració dels trabucaires de Farners. La festa continuarà amb un correfoc i el concert que oferirà el grup Deskarats.
Diumenge, a la plaça Farners, hi haurà una Fira d’Antiguitats i al migdia es farà una audició de sardanes. Durant tot els cap de setmana, diversos restaurants de Santa Coloma, oferiran menús gastronòmics dels segadors.
La Festa de la Revolta dels Segadors tindrà un especial protagonisme a la xarxa social Instagram ja que Descobreixcatalunya ha convocat un repte fotogràfic entre els instagramers amb motiu d’aquest esdeveniment. Hi haurà un únic guanyador que rebrà com a premi una nit per a dues persones al Balneari Termes Orion i dues entrades al Centre Lúdic Termal Magma. 
Fins el 30 de juny, a la Casa de la Paraula, es pot visitar l’exposició de la Revolta dels Segadors.
cartell_w.jpg