69 RAL.LI COSTA BRAVA

https://rallyclassics.club/ca/69-rally-costa-brava/

Finalitzat
Dissabte 20 de novembre | 10:00 h

Organitza: SANTA COLOMA DE FARNERS
Web: turismescf.cat

Anunciem que la 69a edició del Rally Costa Brava FIA d’enguany se celebrarà els dies 19 i 20 de novembre. El reagrupament del dia 20,  es realitzarà a l'aparcament del Pavelló Saioners i el parc d’assistència, al polígon Mas Llorenç de Santa Coloma de Farners. 

És el ral·li més antic d’Espanya i un dels més prestigiosos d’Europa i aquest any serà l’encarregat de tancar de manera excepcional la temporada del Campionat d’Europa FIA de Ral·lis històrics, del Campionat d’Espanya de Vehicles històrics i de la Copa de Catalunya de Regularitat Sport.

Ara com ara s’espera que hi participin més de 300 cotxes de competició de tot Europa, els quals arribaran a la zona de reagrupament al migdia i disposaran de 90 minuts per dinar als establiments locals. 

Trams cronometrats del 69 Rally Costa Brava

El rally comptarà amb un total de 13 trams cronometrats, 7 diferents, que eleven a 175 el nombre total de quilòmetres cronometrats. Això suposa un increment del 32,5% respecte a l'itinerari previst per a l'edició de 2020, que comptava amb 9 trams cronometrats.

Els trams a realitzar-se seran: Els Angels, Santa Pellaia i La Ganga en la jornada del divendres, i Osor, Collsaplana, Cladells i Circuit de Barcelona-Catalunya en la jornada del dissabte. El tram del Circuit de Barcelona-Catalunya serà l'únic que es realitzi en una sola ocasió, i marcarà el retorn del Rally Costa Brava al traçat barceloní, un fet que ja havia ocorregut anteriorment en les edicions de 1993 i 1995. En tots dos casos el rally se celebrava llavors sota la denominació Rally Catalunya – Costa Brava i era puntuable per al Campionat del Món de Rallyes.

L'augment del nombre de trams anirà acompanyat de nous reagrupaments. Palamós acollirà un reagrupament el migdia del divendres, entre els dos bucles del dia. Serà a la Platja Gran, on els vehicles quedaran exposats perquè el públic s’hi pugui acostar. Palamós reafirma el seu compromís amb la competició de clàssics, ja que també és la base del Rally Costa Brava Històric. D'altra banda, Santa Coloma de Farners se suma al Rally Costa Brava amb un reagrupament que tindrà lloc el dissabte al migdia, després del primer bucle i abans de desplaçar-se al Circuit de Barcelona-Catalunya. Una oportunitat perfecta per a acostar la prova a la capital de la comarca de la Selva.

Programa horari del 69 Rally Costa Brava

Una altra gran novetat respecte a les edicions anteriors és l'augment del nombre de dies del rally. L'activitat arrencarà a Girona el dijous 18 de novembre, un dia que estarà reservat per a les verificacions administratives i tècniques obligatòries. A partir de les 19h tindrà lloc la cerimònia de sortida del 69 Rally Costa Brava, que es realitzarà en la nova ubicació del parc tancat, el parking del Pont de Pedret. Els participants podran triar si deixar el seu vehicle al parc tancat o tornar al parc d'assistència, un altre espai que canvia d'ubicació per a desplaçar-se al polígon de Fornells de la Selva, un espai ampli i perfectament comunicat.

El propi parc d'assistència serà el lloc des d'on s'iniciarà la competició el divendres 19 a partir de les 9h del matí, amb l'arribada a parc tancat prevista a partir de les 18h 50m després de la realització dels 6 primers trams. L'etapa del dissabte arrencarà a les 7h 15m des del parc tancat i el primer participant finalitzarà el rally en la mateixa ubicació a les 18h 30m. Atès que la caravana completa del rally no acabarà fins ben entrada la nit, el lliurament de premis se celebrarà el diumenge 21 de novembre a les 10h en el podi, moment en el qual es posarà punt i final al rally.

Participants en el 69 Rally Costa Brava

Prop de 300 equips han confirmat la seva plaça per al rally i en els pròxims dies procediran a fer la seva inscripció, una vegada s'activin les diferents plataformes d'inscripció segons el certamen en el qual participin.

Entre els equips que han confirmat la seva plaça es troben els principals especialistes de l'automobilisme històric a nivell europeu i nacional, tant en Velocitat com en Regularitat. A ells se sumaran els participants Legend, amb molts cognoms il·lustres de l'automobilisme i una minuciosa selecció de vehicles històrics.

Durant les pròximes setmanes es continuaran anunciant les novetats del 69 Rally Costa Brava així com els equips participants.

Sessions

Dissabte
20.11.21
10:00 h
 
Gratuït
Finalitzat