Montserrat Abelló, amb Miquel Martí i Olga Cercós

Paraules Nocturnes 2022

Gratuït
Divendres 08 de juliol | 22:00 h

Organitza: Òmnium Selva Interior

Sinopsi

Us proposem un recorregut per la vida i obra de la poetessa Montserrat Abelló. L'objectiu és acostar, d'una manera amena i engrescadora, l'obra d'aquesta escriptora al gran públic. Ho farem a través de les lectures de l'actriu Olga Cercós i dels comentaris i les explicacions de l'escriptor Miquel Martín i Serra. Aquest duet repeteix experiència després d'haver portat les propostes literàries Bertrana comentat i Vinyoli comentat arreu del país. 

Currículum

Miquel Martín i Serra és escriptor. Ha publicat, entre altres obres, La dreceraProses reposadesEl riu encèsLlegendes de mar de la Costa BravaL'estratègia de la gallina (finalista del Premi Ramon Llull), Cabells de medusaDictadors de butxaca i Hi ha amors que maten. És autor de diversos articles i estudis sobre literatura, en especial sobre Joan Vinyoli, del qual ha prologat Vent d'aram. Col·labora habitualment amb els diaris Ara i Diari de Girona, entre altres mitjans.

Olga Cercós és actriu. Des del 2001 treballa com a narradora oral en campanyes de dinamització lectora. Com a actriu ha actuat, entre d'altres, al Teatre Nacional de Catalunya, El Canal, el Teatre Tantarantana i l'Espai Brossa, sota la direcció d'Helena Tornero, Marilia Samper, Mariana Yáñez, Quique Culebras, Xavier Giménez i Àlex Rigola, entre d'altres. Com a rapsoda, se l'ha pogut escoltar recitant Vinyoli al Festival de Poesia de Girona i al festival (A)phònica, i Lorca al cicle «A pas de poeta», entre d'altres. Recentment ha guanyat el Premi Joan Petit de conte infantil dels premis Recull.

 

 

 

Sessions

Divendres
08.07.22
Gratuït

Activitats relacionades

Del 23.06.22 al 04.09.22
Manel Bayo
Cultura
CASA DE LA PARAULA
01.07.22 | 19:00 h
Llenguatge inclusiu i de gènere (Cicle Llengua i Cultura)
Cultura
CASA DE LA PARAULA
Del 01.06.22 al 01.07.22 | 19:00 h
"Llenguatge inclusiu i de gènere". A càrrec de Carme Junyent
Cultura
CASA DE LA PARAULA
Del 02.07.22 al 28.08.22
"La Bruixa i el Rocar". Gemma Negre Fernández
Cultura
CASA DE LA PARAULA
Del 04.07.22 al 29.08.22 | 22:00 h
Cobla la Flama de Farners
Cultura