"Voler fins a poder"

Documental dels 25 anys de lluita de la plataforma No a la MAT

Finalitzat
Divendres 05 de maig | 19:30 h

La première es farà el dia 5 de maig a les 19:30 h a l’Auditori de Santa Coloma de Farners. 

Atesa la gran expectativa que ha aixecat el documental s’hi preveu molta afluència de públic, i per això l’organització ha habilitat un sistema de reserves d’entrada (gratuïta) online en aquesta direcció: https://entradas.codetickets.com/entradas/col-loqui-i-projeccio-del-documental–voler-fins-a-poder–no/41235/ajuntamentsantacolomafarners/online

També està previst de que es pugui veure en dates posteriors en la programació d’algun festival de documentals i també en sales d’altres poblacions que ja s’han interessant en projectar-lo.

La Plataforma No a la MAT Selva ha produït un documental i prepara una exposició retrospectiva sota el nom de “Voler fins a poder” per explicar els vint-i-cinc anys de lluita constant, proactiva i transversal.

El documental s’estrenarà el dia 5 de maig i l’exposició es podrà veure del 4 al 19 de novembre, per la Festa de la Ratafia.

Podeu veure el tràiler dels documental clicant

El dia 5 de maig a les 19:30 h a l’Auditori de Santa Coloma de Farners s’estrenarà el documental “Voler fins a poder” que commemora de la feina que s’està fent (perquè això encara no s’ha acabat) al llarg d’aquests 25 anys de la Plataforma No a la MAT Selva.

El documental, que està realitzat per la Neus Pagès i l’Adrià Expòsit i produït per la mateixa Plataforma, ens mostrarà la manera de fer d’aquesta agrupació de persones i tot allò que ha anat passant durant tots aquests 25 anys. “No és un documental que sigui una concatenació de fets si no que és un documental en el que sobretot volem parlar del com ha estat la lluita, de l’estratègia, de la manera de fer propositiva i transversal de la Plataforma” (Joan Canal membre de No a la MAT Selva).  

En el documental s’hi veuran testimonis de persones, mobilitzacions, activitats reivindicatives, propostes d’alternatives… i també la feina persistent de la Plataforma: com interlocuta amb la política sense fer política, com s’arriba fins al Congrés dels Diputats, al Parlament i a la Generalitat. Com a curiositat, assenyalar que apareixen imatges de representants de la Plataforma mantenint reunions fins amb tres presidents de la Generalitat diferents (Pujol, Torra i Aragonès).

D’entre els testimonis n’hi ha de veïns directament afectats pel projecte i de tècnics especialistes que han estat implicats en les diferents propostes d’alternatives (els enginyers Pep Puig i Bàrbara da Silva, o l’ambientòleg Ander Achotegui). També apareixen diferents membres de la Plataforma que expliquen en primera persona com ha estat la feina feta durant aquests 25 anys. “Volem que totes les persones vinculades s’hi sentin representades, hi surtin o no en les imatges, perquè en definitiva és un homenatge per a totes elles”. (Joan Canal membre de No a la MAT Selva). 

En els trenta-cinc minuts que dura el film es poden veure imatges històriques, algunes d’elles inèdites, les primeres mobilitzacions (1998), com per exemple de reunions amb el govern de la Generalitat (2014), assemblees (2013), activitats reivindicatives diverses…  “No volem que sigui una peça anecdòtica , volem que sigui una feina que es pugui fer servir més enllà d’ explicar el què hem fet, i sobretot que serveixi per divulgar el com hom hem fet, per mostrar una determinada manera de treballar”. (Joan Canal membre de No a la MAT Selva). 

Sessions

Divendres
05.05.23
19:30 h
Gratuït
Finalitzat