BIBLIOTECA JOAN VINYOLI

La Biblioteca Joan Vinyoli és un centre d’informació que facilita l’accés lliure i sense discriminacions al coneixement, al pensament, a la cultura i a la informació.

L’alfabetització, l’educació i la cultura han de ser l’essència dels serveis de la Biblioteca.

La nova Biblioteca està situada en un edifici emblemàtic del centre històric de la ciutat i rep el nom de Joan Vinyoli (1914 - 1984). Joan VInyoli és considerat un dels poetes més importants, autèntics i comunicatius del segle XX. Joan Vinyoli va ser nomenat fill adoptiu de Santa Coloma, a títol pòstum, l'any 1991. A partir del 2002, quan la biblioteca esdevé de titularitat municipal, passa a ser oficialment Biblioteca Joan Vinyoli.

El 31 de maig de 2008, es va inaugurar la nova Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Es va construir un edifici nou al qual s'hi va integrar una part de l’antiga Biblioteca, la qual s’ha conservat, ja que és un edifici protegit per l’Ajuntament. En aquesta part s’hi ha destinat la sala polivalent que inclou les diverses activitats que el municipi programa.

Amb el nou edifici, realitzat pel l’arquitecte Carles Lloret Nadal, es passa d’una superfícies de 250 m2 a 1.063 m2. La Biblioteca està distribuïda en dues plantes on hi podrem trobar documents en diferents suports i diferenciats en els espais següents: infantil, adults i joves, còmics, premsa i revistes, música, cinema i Internet. També disposa d'una sala polivalent per poder realitzar activitats.

La Biblioteca forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i és gestionada per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

 

Horari

HORARI HABITUAL

Matins: de dimarts a dissabte
de 10.30 a 13.00 h

Tardes: de dilluns a divendres
de 15.30 a 19.30 h

HORARI ESPECIAL D'ESTIU
de mitjans de juny al mitjans de setembre

(a consultar a la biblioteca)

Matins: de dilluns a divendres de 10.30 a 13 h
Tardes: dilluns i dijous de 15.30 a 19.30 h

Correu

biblioteca@scf.cat

Web

https://www.bibgirona.cat/biblioteca/santa-coloma-de-farners

Instagram

https://www.instagram.com/bibliotecajoanvinyoli/

Contacte

972 840 121

Adreça

Passeig de Sant Salvador, 1, 17430 Santa Coloma de Farners

Àrea de govern:

Compartir

Notícies relacionades