IES SANTA COLOMA

L'INS de Santa Coloma de Farners és un institut públic d'educació secundària, batxillerat i cicles formatius que té com a objectiu educar i formar amb la millor qualitat possible i amb la participació de tota la comunitat educativa, nois i noies a partir de 12 anys i que, partint dels valors de respecte i solidaritat, se'ls vol dotar d'eines per incorporar-se a una societat multicultural i dinàmica per tal d'esdevenir ciutadans responsables i respectuosos amb les persones i el seu entorn.

L'INS de Santa Coloma de Farners vol ser un centre d'ensenyament secundari i postobligatori de referència a la comarca, integrat a l'entorn, que doni resposta a les demandes socials, culturals i educatives però que a la vegada sigui impulsor i dinamitzador de la formació en valors, tant en l'àmbit humà com en l'acadèmic. Per això treballarem per crear un bon ambient humà, de treball i d'estudi, posant tots els esforços per atendre de la millor manera possible les necessitats individuals de cada alumne i del grup on aquest està ubicat, millorar els canals de comunicació entre el centre i les famílies, així com promoure i fomentar tota mena d'iniciatives orientades a millorar els resultats acadèmics dels nostres alumnes i la tasca educativa de tots els sectors implicats.

Es treballa pels valors de:

 • Respecte, tolerància, inclusivitat i solidaritat coma a eixos de la nostra comunitat educativa.
 • Convivència basada en el diàleg i els processos de mediació.
 • Cultura de la pau, defensa dels drets humans, igualtat de gènere, participació democràtica, sentit crític i autoexigència.
 • Compromís amb la llengua i la cultura catalana.
 • Laïcitat, pluralisme i multiculturalitat.
 • Compromís amb la innovació educativa i les noves tecnologies.
 • Compromís amb la defensa i respecte del medi ambient

Actualment, el nostre centre participa en el Pla d'Escoles Associades a la UNESCO, en el Programa d'Escoles Verdes, el de Salut i escola així com en el Pla de l'esport a l'escola. L'institut també està acollit al Programa de mediació i convivència escolar, al Programa de reutilització de llibres de text i al Pla de Millora de secundària. S’han desenvolupat estades de formació i estades a l’empresa a l’estranger pels alumnes de formació professional. Disposem de la carta ERASMUS + . L'hem demanat perquè estem fermament covençuts que tant la mobilitat com la participació en projectes de cooperació, tant a nivell europeu com internacional, poden aportar més qualitat a l´experiència professional de l´alumnat i del professorat, així com als nostres estudis, i per extensió a tota la nostra comunitat educativa

L'Institut de Santa Coloma de Farners ofereix el programa FP Assessorament i Reconeixement, per què creiem en la formació al llarg de la vida, que permet el reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials, relacionats amb un determinat cicle formatiu.

L'INS de Santa Coloma de Farners ofereix estudis d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat (modalitats de Ciències de la salut, de Tecnologia i d'Humanitats i Ciències Socials), Cicles Formatius de grau mitjà de Gestió administrativa i d'Equips i instal·lacions electrotècniques, Cicles Formatius de grau superior d'Administració i finances i d'Educació infantil, el curs de preparació a les proves d'accés dels CFGS i el programa de qualificació professional inicial.

Des del curs 2013-2014 s’han iniciat els estudis de CFGM d’atenció a les persones en situació de dependència.

Actualment escolaritza en els ensenyaments obligatoris a alumnes del municipi de Santa Coloma de Farners i de les poblacions de Vilobí, Salitja , Sant Dalmai i Brunyola.

Cursos / línies:

 • ESO: 3,5,5,5
 • 1r Batx: 3
 • 2n Batx: 2
 • CFGM Equips i Instal·lacions Elèctriques: 1
 • CFGM Gestió Administrativa: 1
 • CFGM Educació Infantil: 1
 • CFGM Administració i Finances: 1
 • CPPAS: 1
 • PQPI: 1
 

Horari

ESO: 8.30 a 16.20 h

Batx-CFGM: 8.30 a 14.30 h

CFGS: 14.30 a 20.30 h

Contacte

972 84 21 05

Adreça

Carrer Salvador Espriu, 17430 Santa Coloma de Farners

Àrea de govern:

Educació
Compartir

Notícies relacionades