Apostem per un nou model energètic basat en les energies renovables

dl 18.07.2016

Santa Coloma aposta per substituir paulatinament les energies basades en combustibles fòssils per energies renovables. Tots els grups municipals han aprovat per unanimitat, al Ple ordinari del mes de juliol, una proposta de l'equip de govern en aquest sentit. Aprovat l'acord, ara insten els ajuntaments de la comarca de La Selva i als de tot Catalunya, a seguir el seu exemple. L'objectiu és demostrar que una fórmula de proveïment d'energia alternativa a la MAT és possible, i per fer-ho, proposen actuacions concretes: aconseguir que, d'entrada un mínim anual de l'1% del consum d'energia de les instal·lacions municipals sigui d'autoconsum generat per energia solar, percentatge que s'aniria incrementant per anar substituint progressivament l'energia de combustible fòssil; i exigir a les empreses proveïdores que es contractin la garantia que l'energia que proporcionen és de proximitat i obtinguda al 100% a través d'energies renovables. L'alcalde, Joan Martí, afirma que "ens trobem en un moment crucial de definició de com serà el nou país, i una de les millors formes de revertir aquest model energètic caduc, centralista i especulatiu, del qual la MAT n'és el major exponent, és generar les condicions a nivell local per anar cap a una transició energètica renovable i respectuosa amb el territori i el medi ambient".

Actualment al municipi hi ha un centenar de plaques solars distribuïdes entre el pavelló poliesportiu La Nòria (64 des del 2009) i la llar d'infants Mainada (36 des del 2007). A partir del 2017 es preveu col·locar-ne de forma progressiva a la resta d'edificis municipals: Ajuntament, Biblioteca Joan Vinyoli, pavelló Els Saioners, centres educatius Sant Salvador d'Horta, Castell de Farners i llar d'infants Tabalet, i Cercle Jove / Cercle Cultural Colomenc.

Segons la proposta d'acord del govern de Santa Coloma, els informes encarregats pel Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) a diversos experts demostren la viabilitat i competitivitat econòmica de les energies renovables a la comarca de la Selva, i que són molt més rendibles i eficients que no pas la MAT. És per això que insten la resta de municipis de la comarca a adoptar acords similars, ajustats a les característiques de les seves instal·lacions municipals. Conviden també a tots els municipis de Catalunya a sumar-se a aquesta iniciativa.


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 34444897 bytes) in /usr/home/scfweb/www/modules/system/image.gd.inc on line 352

Historial

Àrea de govern: Urbanisme i Transport
Equipament: CAMP DE FUTBOL

Altres notícies