Aquest dissabte recuperarem la Font del Ferro

dc 25.05.2016

Voluntaris de Santa Coloma i dels voltants participaran aquest dissabte, conjuntament amb la brigada municipal, en una jornada per intentar que de la Font del Ferro en torni a brollar aigua. Amb motiu de la ‘Setmana de la Natura' (del 27 de maig al 5 de juny), es netejarà tota la zona, que és de propietat privada, i s'intentarà recuperar aquesta font natural. El propietari no només hi ha donat permís sinó que celebra la iniciativa ja que "el primer intent de fer rajar la font, ara fa uns quants anys, va donar resultat només durant uns pocs dies", segons ha explicat el regidor de Joventut i Obres i Serveis de Santa Coloma, Manel Barroso.


La jornada començarà a les 9 del matí i tothom qui vulgui és cridat a participar-hi. S'hi esperen cap a una vintena de voluntaris. El lloc de trobada serà l'entrada del Parc de Sant Salvador, des d'on s'anirà fins a la Font del Ferro, que es troba pujant a la carretera de Farners. Es tracta d'una font d'aigua mineral molt rica en ferro, fet que es reconeix fàcilment pel seu color terròs, i se li atribueixen propietats diverses, com ara que asseca les impureses de la pell i, sobretot, l'acné juvenil.

‘Recuperem 50 fonts'

Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte ‘Recuperem 50 fonts', que promou la Setmana de la Natura amb l'objectiu de recuperar 50 fonts naturals de Catalunya, ja sigui naturalitzant-les o socialitzant-les. La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i de l'Obra Social "la Caixa".

font-del-ferro11.jpg

Historial

Altres notícies