El primer ple del Consell de Poble omple la biblioteca municipal de gom a gom

ds 01.02.2014
El tema de la piscina ha estat exposat per Enric Truñó, responsable de l’empresa gestora Sport Assitance. L’any passat, aquesta empresa va presentar un concurs de creditors i, segons ha explicat avui Truñó, el proper 14 de febrer el jutge que porta el concurs de creditors ha de decidir si l’estudi de viabilitat que s’ha presentat és creïble. En aquest sentit, el responsable de l’empresa gestora ha assegurat que “estic prudentment esperançat”. Un dels problemes d’aquest equipament ha estat que la seva posada en marxa va coincidir amb la greu crisi econòmica provocant que no s’hagi pogut arribar als 2.000 socis que s’esperaven. En l’actualitat, La Piscina, té 1.382 socis.
Entre les xifres que s’han donat a conèixer avui hi ha que els ingressos que hi va haver el 2013 van ser de 818.000 € (500.000 € provinents de les quotes) i les despeses operatives van ser de 625.00 €. També s’ha deixat clar que malgrat la situació econòmica, per aquest 2014 no es contempla cap augment de les tarifes, que estan congelades. L’any 2015 s’apujaran segons l’IPC.
En el Consell de Poble, els veïns i veïnes de Santa Coloma han expressat la seva valoració molt positiva la piscina coberta, argumentant que fa una bona tasca social i de manteniment i potenciació de la salut i l’esport. En aquest punt hi ha hagut una gran debat i preguntes dels assistents, entre ells l’alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, que en diverses ocasions ha donant informació sobre algunes de les qüestions que han plantejat els veïns.
L’altre tema que s’ha tractat en el ple del Consell de Poble, i que s’ha aprovat per majoria dels assistents, han estat les obres del carrer Noguer. El regidor d’Urbanisme, Josep Cullell, ha explicat que aquest carrer, que és l’accés al centre històric de la ciutat per la plaça del Firal, es planteja per millorar la seguretat dels vianants, eixamplant les voreres i fent-lo de sentit únic, eliminant la doble sentit de circulació que hi ha ara.
La presidenta del Consell de Poble, Imma Busquets, s’ha mostrat molt satisfeta per la resposta que hi ha hagut en aquesta primera convocatòria del ple “tant la junta com jo mateixa estem encantats, veiem que a Santa Coloma hi ha una gran participació i, sobretot, gent disposada a treballar pel poble, per la col·lectivitat”. En la mateixa línia s’ha manifestat el regidor de participació ciutadana, Manel Roqueta, assegurant que “avui estic feliç ja que hem viscut un acte de participació ciutadana brutal, tant pel nombre d’assistents, pels temes que s’han tractat, que són molt importants, com pel debat enriquidor que han generat. Tothom ha pogut opinar obertament i una qüestió que és importantíssima, que el Consell de Poble ha votat i aprovat un primer tema, les obres del carrer Noguer. Ara aquest mandat del Consell de Poble es farà arribar a l’equip de govern de l’Ajuntament”.
El Consell de Poble de Santa Coloma de Farners té previst fer un mínim de tres plens a l’any.
Consell de Poble - Santa Coloma de Farners Consell de Poble - Santa Coloma de Farners
Consell de Poble - Santa Coloma de Farners Consell de Poble - Santa Coloma de Farners

Fotos: La Selva Comunica

Historial

Altres notícies