Intents d’estafa adreçades a entitats de l’Administració Pública

dc 16.03.2022

Durant les darreres setmanes, Policia de la Generalitat-Mossos d´Esquadra ha detectat un repunt d´intents d’estafa adreçades a entitats de l’Administració Pública. La modalitat d´estafa és la següent:

Els presumptes autors suplanten la identitat d’un proveïdor de serveis d’una Administració Pública mitjançant la creació d’un compte de correu que simula i s’assembla molt a l’original i autèntic.

Amb aquest correu contacten amb l’Administració Pública o entitat vinculada al Sector Públic i li sol·liciten el pagament d’una sèrie de factures i/o transferències pendents, però amb indicació expressa de fer-ho a un altre número de compte bancari, diferent de l’habitual, al·legant en alguns casos temes d’auditoria, de canvis d’entitat o simplement obeint a una decisió empresarial.

A tal efecte, adjunten i remeten un certificat bancari falsificat el qual hi constaria la titularitat del nou compte a nom del proveïdor, compte al qual l’Administració Pública hauria de fer l’ingrés o transferència.

La finalitat d’aquest document fals és certificar al Departament de Tresoreria de l'Administració el canvi de destí de les transferències.

L’Administració afectada no sospita res i transfereix els diners a aquest nou compte indicat pels estafadors.

La recomanació

Davant d´aquests fets, la Policia de la Generalitat-Mossos d´Esquadra recomana:

  • En cas de rebre correus on es sol·liciti fer el pagament a un compte diferent de l’habitual és altament recomanable contactar telefònica i/o per d’altres mitjans, amb el proveïdor dels serveis (persona de contacte habitual) per tal que corrobori que la petició efectuada és correcta, de forma que no hi pugui haver cap dubte i que no es tracta d’una estafa.
  • Si sou víctimes d'un delicte aviseu immediatament els Mossos d'Esquadra al telèfon 112

Historial

Altres notícies