Joventut programa, pel març, activitats del 8M, opcions dels joves per a l’estiu, entrevista a Carina Masferrer i concert d’Andrea Pachà

dj 03.03.2022

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners organitza, aquest març, diferents activitats, algunes relacionades amb el 8M, Dia Internacional de les Dones, com un taller de confecció o geolocalitzacions a través d’una ruta marcada. El cicle de xerrades per a famílies sobre activitats dels joves per a l’estiu, una nova entrevista amb Carina Masferrer i un concert d’Andrea Pachà marcaran la resta d’actes programats per aquest mes.

Joventut és una de les regidories i entitats que s’han unit per programar una desena d’activitats a Santa Coloma de Farners per commemorar el Dia Internacional de les Dones. En aquest cas, són dues. La primera serà el dimarts 8 de març (17 h) al Cercle Jove. Amb motiu del 8M s’ha preparat un taller per a confeccionar pancartes i xapes que es podran mostrar a la manifestació prevista a partir de les 19 h a la plaça Primer d’Octubre. Els joves -major de 12 anys- podran fer la seva pròpia xapa amb una màquina especialitzada i també pancartes amb els lemes que desitgin. L’activitat és gratuïta i us hi podeu inscriure el mateix dia o anticipadament a https://www.entrapolis.com/entrades/taller-de-pancartes-i-xapes-8m

L’altra activitat del 8M serà el dissabte 12 de març (de 10 a 13 h) al parc de Sant Salvador. Es tracta del ‘Geocaching de la Dona’, una activitat familiar gratuïta que consisteix a trobar geolocalitzacions a través de la ruta marcada. A partir de les coordenades s'han de descobrir aquests llocs marcats on s'hi trobaran accions a fer i que portaran a reflexionar en vers la dona. Totes les persones que hi participin hauran d'anar a buscar el cartró de marcatge al parc de Sant Salvador. És una activitat gratuïta i es pot fer la inscripció el mateix dia o anticipadament a https://www.entrapolis.com/entrades/ruta-de-la-dona.

El dimecres 16 de març (19 h), al Cercle Jove, hi haurà una nova edició del cicle de xerrades per a famílies, aquesta vegada enfocada a conèixer diferents opcions que tenen els joves per fer a l'estiu (casals d'estius, campaments, colònies, voluntariats a Catalunya i/o a l'estranger, treballar...). ‘Què fer a l’estiu? Opcions d’activitats per a joves’ és gratuïta, està oberta a les famílies i als propis joves i us hi podeu inscriure a https://forms.gle/GUttSTVViaWZTASY8

El dissabte 18 de març (12 h) hi haurà una nova sessió de l’Objectiu Jove, que pretén donar veu a les persones joves del poble per conèixer i compartir les seves inquietuds i experiències mitjançant una entrevista. En aquest cas, la convidada és Carina Masferrer, estudiant de doctorat al grup de Recerca de Biomedicina en Ginecologia de la Vall d’Hebron que explicarà la seva experiència, dificultats o el fet d’anar a estudiar a Barcelona i seguir vinculada al municipi. Aquest projecte és online i l’entrevista es podrà seguir al canal de YouTube de Farners Jove.

La programació de març es tancarà de nou amb el cicle cultural Carrer Cultura Jove, amb un concert d’Andrea Pachà el dissabte 26 de març (22 h) al Cercle Jove. Es tracta d’un grup creat el 2020 a Sils que difon un estil pop rock alternatiu. Andrea Pachà es defineix així: “Som dos perquè un cantautor no en fa prou amb la seva guitarra. Toquem pop discal: disciplina que consisteix en ballar sense complexes guiats per lletres que fan riure per sota el nas. I si morim en l’intent, almenys escriguem-nos la làpida. Els nostres instruments guien les veus cantants, i no rebutgem unes bases txumba-txumba”. L’espectacle és gratuït i podeu reservar lloc el mateix dia o a https://www.entrapolis.com/entrades/carrer-cultura-jove-concert-amb-andrea-pacha.

Mostra Local d’Art el 20 de març

Paral·lelament, la Confraria Jove organitza la Mostra Local d'Art que tindrà lloc el diumenge 20 de març en la festa de l’Equinocci de Primavera. Es poden proposar diferents obres d’art, ja siguin pintura, poemes, fotografies, dibuixos, escultures, música i qualsevol manifestació sobre què s’entén per natura i primavera. L’exposició tindrà lloc durant tot el matí al passeig de la font picant del parc de Sant Salvador. El termini per enviar les obres d’art és el 13 de març, en format digital al correu confrariajove@gmail.com o bé físicament a la Casa de la Paraula (incloent un títol, un breu text descriptiu, nom, edat i població). També es pot presentar l’obra el mateix diumenge a les 11.30 h a l’exposició guiada.

Historial

Equipament: CERCLE JOVE

Altres notícies