Trobada d'agents vinculats a la cultura popular de la Selva a la Casa de la Paraula

dc 16.03.2022

El proper dijous 17 de març es portarà a terme la trobada d'agents vinculats a la cultura popular i tradicional de la Selva.

Un espai de trobada dels agents i dels projectes del territori on tindrem la oportunitat de conversar amb altres propostes inspiradores que parteixen de l’arrel tradicional com a mitjà d'expressió i difusió.

Durant la jornada coneixerem iniciatives culturals del territori i des d'un enfocament pràctic, explorarem sinèrgies de treball i col·laboració entre els assistents.

La jornada s'adreça a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes, joventut, ciutadania i participació; també a juntes directives i persones associades a entitats culturals.

L'activitat es realitzarà a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners amb el següent programa:

18h: Benvinguda a càrrec del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, el Sr. Albert Piñeria.

18:05: Presentació de la dinàmica de la sessió a càrrec del Sr. Pere Fernàndez, conseller de cultura de la Selva.

18:10h: Fira Mediterrània de Manresa, mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l'arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu.

18:30h: Presentació de projectes del territori: ÉsDansa; festival de dansa d'arrel tradicional de les Preses, Cántut; cançons de tradició oral, Esbart Joaquim Ruyra; entitat de Blanes amb més de 50 anys d'experiència en la creació d'espectacles d'arrel tradicional i Colla gegantera de Caldes de Malavella; entitat promotora de la trobada de gegants de les comarques gironines 2022.

19:30h Pausa-piscolabis

20h: Networking

20:30h: Fi de la jornada

 

L'activitat es oberta a tothom i per participar cal realitzar inscripció prèvia en aquest en aquest FORMULARI

En els darrers anys, SelvaCultura ha impulsat diferents projectes vinculats a les arts escèniques, visuals i la música, però que, fins ara, no s'han connectat amb l'escena de patrimoni o de cultura popular. Aquesta nova línia de treball vol avançar en paral·lel amb la comunitat d'agents vinculats a la cultura i  posar en valor el sector cultural-creatiu en totes les seves manifestacions artístiques i llenguatges creatius.

Aquest projecte forma part del Programa comarcal per l’impuls integral de la cultura com element de desenvolupament local als municipis de la Selva i vol ser una eina més dirigida a posar en valor la cultura com a mitjà per fomentar la dinamització econòmica i social dels municipis selvatans que compta amb el suport de la Diputació de Girona.

Historial

Altres notícies