Santa Coloma de Farners celebra la Setmana del Medi Ambient i la Natura amb una vintena d’actes entre el 4 i el 22 de juny

dl. 20.06.2022

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, a través de la regidoria de Medi Ambient, amb la col·laboració de Farners Jove, Centre Excursionista Farners, l’Institut de Santa Coloma de Farners i la Biblioteca Joan Vinyoli, organitza la segona edició de la Setmana del Medi Ambient i la Natura. Entre aquest dissabte dia 4 i fins el 22 de juny hi haurà una vintena d’actes per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). L’esdeveniment comptarà amb una àmplia oferta de propostes ambientals per conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir cura del medi ambient i l’entorn natural, adreçat a públics de totes les edats (xerrades, tallers, presentacions, visites guiades, rues pels carrers, sortides naturals per la riera i el Rocar, entrevistes i teatre, entre altres).


La Setmana del Medi Ambient i la Natura comença aquest dissabte amb una activitat destacada com és la 1a Nit d’Observació Astronòmica, en memòria de l’astrònom Pare Lluís Rodés i Campdorà. Serà a les 10 de la nit a l’esplanada dels antics dipòsits d’aigua, on s’hi pot accedir per les escales del carrer de Dalt.  Es podrà observar la lluna en una fase de quart creixent, cúmuls globulars d’estrelles, nebuloses i galàxies. Amb l’ajuda d’un potent làser es mostraran les principals constel·lacions i hi haurà dos telescopis a disposició del públic. 

D’entre les xerrades previstes, el meteoròleg Francesc Mauri n’impartirà una el 15 de juny (19.30 h) a l’Auditori Municipal, titulada “El canvi climàtic, què hi podem fer”. D’altra banda, el 17 de juny tindrà lloc un taller gratuït de disseny de test amb planta ornamental amb recipients reciclats, on els assistents només han de portar qualsevol recipient original on poder plantar-hi les diferents plantes que estaran a disposició.

Un dels aspectes que serà present durant aquest esdeveniment és la futura implantació del model de recollida porta a porta de residus que s’està preparant per la tardor d’aquest any. El dia 14 hi haurà una mostra/taller de separació de residus a la biblioteca Joan Vinyoli i el dia 18 al matí una visita guiada a la planta de Compostatge de Santa Coloma de Farners. Un altre canvi important en el servei és el nou contacte per sol·licitar la recollida de trastos que passa a ser el telèfon d’atenció de NORA, el 872 012 018. Recordem que el servei es realitza tots els dimarts a la urbanització SCR i tots els dimecres al poble.

Podeu consultar tots els actes clicant aquí.

Pep Prat, regidor de Medi Ambient, explica que “vist l’èxit de la primera edició, aquest any hem ampliat el nombre d’actes i hem aconseguit que s’hi impliquessin més entitats i associacions, entre els quals molts joves. Començarem amb força, amb una nit d’observació astronòmica en homenatge a Lluís Rodés, fill il·lustre de Santa Coloma. S'hi sumen moltes xerrades directament relacionades amb el nostre entorn i entre les més destacades hi ha la que impartirà en Francesc Mauri”.

 

Recollida de mòbils que ja no es fan servir per a la Fundació Mona

Paral·lelament, des de l'Institut s'organitza una recollida de mòbils que ja no es fan servir i els beneficis dels quals es destinaran per a finançar projectes de la Fundació Mona, entitat sense ànim de lucre que es dedica a rescatar i rehabilitar primats. Es podran deixar en dipòsits que hi haurà a cada xerrada i activitat de la Setmana del Medi Ambient i la Natura, en llocs com el Cercle Jove, la Casa de la Paraula o la Biblioteca Joan Vinyoli.

 

Historial

Àrea de govern:

Altres notícies