Bateig oficial de la nova colla castellera Guillats de la Selva

dc 08.06.2022

Aquest dissabte 11 de juny (12 h), a la plaça Farners, tindrà lloc el bateig oficial de la nova colla castellera de la comarca, Guillats de la Selva, amb seu a Santa Coloma de Farners. L’acte s’havia de celebrar a finals de març de 2020, però l’inici de la pandèmia ho va impedir. Dos anys més tard la colla ha tornat a assajar i es troba a punt per la construcció de castells. Aquest dissabte, els Guillats de la Selva estaran apadrinats pels Esperxats del Pla de l'Estany i els Maduixots del Maresme, que també participaran a l'acte amb diferents castells i pilars.

El bateig és l'acte oficial en què els membres de la colla reben la camisa -de color de pell de guilla, vermell-marronós- amb la qual poden participar en diades i demostracions, un cop han carregat diferents castells de 6 en presència de les colles padrines. Fins ara, la colla castellera selvatana havia participat en diferents demostracions i exhibicions en actes de la ciutat i de diferents llocs de la comarca, però sempre amb la camisa blanca per no haver rebut encara la camisa oficial, que l'obtindrà en el bateig d'aquest dissabte. Després del bateig hi haurà un dinar popular al parc de Sant Salvador i la festa s’amenitzarà amb els discjòqueis Big Kahuna i Nür.

Els Guillats de la Selva tenen la seu a Santa Coloma i compten amb una vuitantena de membres farnesencs, però també d'altres poblacions de la comarca, com Arbúcies, Blanes, Sils, Sant Hilari Sacalm, Vidreres, Maçanet, Riudarenes i La Cellera. Són presidits per Santi Avellaneda i assagen els dimarts i els divendres al gimnàs annex al pavelló de la Nòria.

Historial

Àrea de govern: Cultura i Comunicació

Altres notícies