Caminada reivindicativa el 19 de juny a Santa Coloma en contra de la MAT

dc 08.06.2022

La plataforma ciutadana No a la MAT Selva i el Centre Excursionista Farners, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, organitza una caminada popular reivindicativa el proper diumenge 19 de juny. L’activitat compta amb el suport de més de 50 entitats (ecologistes, culturals, esportives, religioses...) i de representants institucionals i polítics. S’iniciarà a les 10 del matí des del parc de Sant Salvador, a Santa Coloma de Farners, i finalitzarà a l’esplanada de l’ermita de Farners.

Es tracta d’una ruta de 4,3 km amb dificultat baixa, per pista, d’aproximadament una hora, apte per a tot tipus de públic. A les 12 h es llegirà un manifest i just després es farà una foto de grup i una gigafoto amb dron amb les lletres “NOMAT”. La caminada té lloc en un dels punts més emblemàtics afectats pel projecte de la MAT, el Castell de Farners.

Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, explica que aquesta activitat suposa “una unitat d’acció entre institucions catalanes (Ajuntaments, Consell Comarcal, Diputació i Parlament de Catalunya) en buscar una alternativa a aquest disbarat que és el ramal de la línia de molt alta tensió. S’han presentat estudis tècnics que avalen que aquesta línia no és necessària i que hi ha alternatives per alimentar la línia del TAV i per reforçar el subministrament a la zona Costa Brava sud. Continuarem lluitant, des de tots els àmbits pacífics, perquè es derogui aquest projecte tan absurd”.

No a la Mat Selva va ser creada per derogar el ramal de la MAT -línia de molt alta tensió de 400 kv- de Riudaneres, i sobretot, per impulsar un canvi de model energètic.

Historial

Altres notícies