Santa Coloma de Farners desenvoluparà per primer cop el Pla Educatiu d’Entorn amb activitats no reglades per fomentar la cohesió social

dl. 20.06.2022

El Departament d’Educació de la Generalitat ha concedit, per primer vegada, el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. La capital de la Selva és el quart municipi de més de 10.000 habitants de Catalunya amb un nivell de segregació més baix a primària i aquest projecte permetrà, a partir del proper curs escolar, organitzar activitats educatives no reglades per cohesionar la població, principalment joves, i enfortir l’equitat. L'ajuntament farnesenc va sol·licitar el pla amb la voluntat de treballar-lo transversalment a través de les regidories d'Acció Social, Joventut i Educació. Per aquest projecte rebrà 51.451 € de subvenció.

 

Carme Dilmé, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, explica que “per primer cop a la història del municipi ens han concedit el PEE. Des de fa anys lluitem contra la segregació escolar, l’índex que tenim és molt baix i els resultats són excel·lents. Ara, hem d’actuar fora de la formació reglada”.  “Amb la premissa que l’educació va més enllà de l’escola i amb el compromís de treballar per una verdadera transformació social, volem engegar una acció educativa conjunta entre els centres educatius, les famílies i tots els agents i entitats educatives de la nostra ciutat. Igual que l’Acord de Ciutat de 2009 ha estat respectat fins a dia d’avui estem convençuts que el Pla Educatiu d’Entorn esdevindrà el projecte comú i tota la comunitat educativa agafarà el compromís tirar-lo endavant”.

 

A través del PEE, Dilmé destaca que a partir de setembre podran organitzar projectes que treballin per l’equitat amb activitats per a famílies per a què formin part de la xarxa associativa del poble, xerrades sobre temes educatius i que puguin afectar a adolescents, activitats pels joves per a conèixer l’entorn i facilitar que els nens i nens vulnerables puguin gaudir, també, d’activitats esportives, entre altres. La regidora puntualitza que el PEE crea xarxa amb tots els agents implicats de l’àmbit social, cultural, esportiu i de lleure.

Dilmé afegeix que “a Santa Coloma de Farners no partim de zero; tenim uns projectes i programes actius que lluiten contra la segregació social i la cohesió social dins del municipi. Tenim moltes idees i a partir d’ara treballarem per confeccionar el programa del PEE”. La posada en escena del Pla Educatiu d’Entorn a Santa Coloma de Farners va tenir lloc el divendres passat a l’Ajuntament amb l’assistència de Joan Martí, alcalde del municipi, Carme Dilmé, les regidores d’Acció Social (Anna Camps) i de Joventut (Gemma Cantal), Raquel Garcia (directora General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa) i Adam Manyé (director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona), entre altres representants.

 

Sobre el PEE

Els Plans educatius d’entorn són una proposta educativa que volen donar resposta a les múltiples necessitats de la societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Són un projecte de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i els ajuntaments que tenen com a objectiu contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural i el foment de la convivència.

Historial

Àrea de govern: Educació

Altres notícies