Ban per demanar l'estalvi d'aigua al municipi

dl. 25.07.2022

La situació meteorològica actual ha provocat que les reserves d’aigua dels pous d’abastament municipal hagin arribat a nivells mínims. Aquet fet ja ha activat les mesures excepcionals d’obertura del sifó del Pasteral per recarregar els aqüífers, que han permès poder mantenir de moment el servei sense cap afectació pels usuaris.

A nivell municipal s’han aplicat mesures de reducció d’us d’aigua provinent de la xarxa pública. En concret, l’Ajuntament reduirà l’aigua en la neteja de carrers a aquella que sigui imprescindible per motius higiènics i sanitaris, així com reduirà també la que s’utilitza per al reg de jardins públics.

Per tot això, l’Ajuntament demana la col·laboració de tots els ciutadans per tal que es responsabilitzin del seu propi consum d’aigua i que redueixin el màxim la utilització de l’aigua de xarxa per piscines i jardineria i evitar d’aquesta manera futures prohibicions o restriccions d’ús de l’aigua. A continuació us adjuntem alguns consells bàsics d’estalvi d’aigua que es poden aplicar fàcilment a casa:

- Evitem l’ús d’aigua de xarxes per omplir piscines, estanys i fonts.

- Evitem netejar amb aigua de xarxa vials, voreres, i tota classe de vehicles (exceptuant les efectuades per empreses dedicades a aquesta activitat).

- Omplir la banyera representa entre 200 i 300 litres, en canvi dutxar.se entre 30 i 80 litres. Podem estalviar molta aigua si prioritzem la dutxa davant la banyera.

- Una rentadora consumeix entre 60 i 90 litres i un rentavaixelles entre 18 i 30 litres. Esperem tenir-los plens abans de posar-los en funcionament.

- Cada cop que buidem el WC consumim entre 6 i 10 litres. Si col·loquem una ampolla plena dins el dipòsit reduïm el consum a la meitat.

- En cas de regar flors i jardins, fem-ho en menor freqüència i en hores de poca evaporació (ben d’hora al matí o al vespre).

 

Consulteu el ban d'alcaldia per demanar l'estalvi d'aigua aquí

Historial

Altres notícies