Santa Coloma de Farners manté l’aposta per la poesia catalana contemporània amb el 9è Festival Domini Màgic

dc 14.09.2022

Santa Coloma de Farners acollirà, entre aquest dijous dia 15 i diumenge 18 de setembre, la 9a edició del festival de poesia Domini Màgic, coorganitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània de la Universitat de Girona. Hi haurà una dotzena d’activitats vinculades a la lírica i la poesia que tindran lloc en quatre escenaris diferents. La inauguració serà el divendres 16 (18 h) a la Casa de la Paraula, tot i que les activitats s’iniciaran el dia abans a l’Arxiu Comarcal de la Selva. El Parc de Sant Salvador -amb el redescobert espai de les Alzines Balladores- i l’Auditori Municipal també acolliran els diferents espectacles.

 

Mireia Mitjavila, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, explica que el Domini Màgic “és un referent del món de la poesia a la província de Girona. Santa Coloma continua compromesa amb aquest gènere i especialment amb la poesia catalana contemporània”. La ciutat colomenca també organitza, al llarg de l’any, projectes poètics com el Paraules Nocturnes i el Col·loqui de Tardor, i activitats poètiques que es proposen a la Biblioteca Joan Vinyoli.

 

Un total de 12 espectacles “molt variats” -afegeix Mitjavila- integraran el Domini Màgic d’enguany: taules rodones, recitals de poesia, actuacions musicals, itineraris poètics i visites guiades. L’esdeveniment està dissenyat per ser un espai de diàleg amb la poesia contemporània. Enguany s'hi integra una activitat de l'Any Ferrater, ‘Recital sobre textos de Gabriel Ferrater’, a càrrec d’Odile Arqué, i també una activitat organitzada per Òmnium Selva Interior, la ‘Festa Estellés’. L’habitual concert dels dissabtes a la nit, a l’Auditori, serà aquest cop amb Vladivostok i Anna Andreu. El Domini Màgic acabarà diumenge (12:30 h) al parc de Sant Salvador amb un vermut poètic a càrrec de la banda maresmenca Saüc en Flor.

 

En aquesta edició, i després d’una intensa recerca de l’Arxiu Comarcal, la regidoria de Cultura i propietaris dels terrenys, s’ha recuperat l’espai de les Alzines Balladores. Es tracta d’una zona situada a prop de la Gorga d’en Vilà, que històricament s’hi celebrava l’última sardana de l’Aplec de Farners. En aquest espai, el diumenge a les 11 del matí hi haurà un recital de Martí Sales titulat ‘I la natura em crida’.

 

Jaume Coll Mariné i Raquel Santanera Vila són els comissaris d’aquesta edició: “Els darrers anys ho havia estat Anna Perera, que ha estat clau per consolidar aquesta proposta que té una assistència de prop de 600 persones en quatre dies”, destaca la regidora de Cultura. La jove artista Tura Sanglas ha estat l’encarregada de dissenyar el cartell d’aquest any. Des que es va posar en marxa, el festival colomenc sempre s’ha celebrat, fins i tot en temps de pandèmia, si bé fins el 2019 es va fer el mes de març.

 

L'Ajuntament agraeix a les propietàries dels terrenys de la zona de les Alzines Balladores el seu ajut en la recuperació d'aquest espai i poder-lo tornar a utilitzar de nou per a activitats.

 

DESCARREGAR EL PROGRAMA DEL DOMINI MÀGIC 2022

Historial

Àrea de govern: Cultura i Comunicació

Altres notícies