Finalitzen les obres de substitució de la coberta del pavelló de La Nòria per un cost de 255.228 euros

dt. 20.09.2022

El pavelló de La Nòria de Santa Coloma de Farners disposa d’una nova coberta després que hagin finalitzat els treballs per substituir l’anterior perquè hi havia degoters. Les obres per canviar l’estructura s’han allargat tres mesos i han tingut un cost de 255.228 €, sufragat per l’Ajuntament colomenc i amb una subvenció extraordinària de 180.000 € de la Diputació de Girona.

 

Jordi Sitjà, regidor d’Esports, explica que amb la substitució de la coberta del pavelló “hem cobert una necessitat que venia de molts anys enrere. Amb els episodis recents de fortes pluges hem posat a prova la nova estructura i no hi ha hagut cap problema de degoteig. El següent pas és arranjar la pista interior per acabar de tenir un pavelló amb molt bones condicions; creiem que el tindrem a punt al novembre”.

 

La coberta del pavelló de La Nòria, instal·lació construïda el 1979, havia quedat malmesa els últims anys i patia problemes de degoteig en episodis de fortes pluges. El 2012 es va procedir a impermeabilitzar i aïllar la coberta incloent el cobriment de les claraboies per evitar les filtracions d’aigua existent i el 2015 es va realitzar el polit de terratzo de dues pistes, la interior i l’exterior. La nova coberta és de tipus Deck (utilitzada principalment en obres industrials), formada per un perfil de suport en xapa grecada i prelacada, un aïllament tèrmic de panell rígid de llana de roca d’alta densitat i revestit amb betum asfàltic. Sobre l’aïllament tèrmic s’han col·locat dues capes d’impermeabilització. El pavelló constava d’una instal·lació d’energia solar tèrmica i amb els nous treballs s'ha eliminat perquè en un futur es preveu instal·lar-hi plaques solars fotovoltaiques per generar electricitat per escalfar l'aigua del complex. Els treballs de substitució de la coberta els ha realitzat l’empresa Construo Construccions Generals SL.

 

L’Ajuntament continuarà adequant el pavelló de La Nòria i a finals de setembre és previst que s’iniciïn les obres per reformar la pista interior. La previsió és que els treballs s’allarguin un mes (canvi del paviment de la pista, adequació de tanques del voltant del terreny de joc per a disputar partits d’hoquei patins i l’enllumenat) i durant aquest període s’instal·larà una carpa a la pista exterior perquè no s’hagi d’aturar l’activitat esportiva i lúdica.

 

 

 

Historial

Altres notícies