El festival de poesia Domini Màgic recupera la memòria que s’havia perdut a les Alzines Balladores

dt. 20.09.2022

Santa Coloma de Farners  va acollir amb èxit, entre el 15 i el 18 de setembre, la 9a edició del festival de poesia Domini Màgic, coorganitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània de la Universitat de Girona. L’esdeveniment va permetre recuperar un espai històric que s’havia perdut els últims anys, les Alzines Balladores. La regidora de Cultura, Mireia Mitjavila, explica que el festival “ens ha portat a recuperar una memòria col·lectiva que durant molts anys havia estat un espai de cultura popular. Hem identificat un lloc que s’havia perdut gràcies a una intensa recerca de l’Arxiu Comarcal, de la regidoria de Cultura i de les propietàries dels terrenys”. Es tracta d’una zona situada a prop de la Gorga d’en Vilà, que històricament s’hi celebrava l’última sardana de l’Aplec de Farners i que diumenge es va “redescobrir” oficialment amb un recital de Martí Sales titulat ‘I la natura em crida’. 

 

Mitjavila afegeix que les sensacions que deixa el Domini Màgic “són molt positives; va ser un èxit tant per la qualitat de les propostes poètiques com per la resposta del públic. Ens dona forces per encarar la 10a edició l’any que ve”.  

 

La 9a edició va comptar amb una dotzena d’activitats vinculades a la lírica i la poesia (taules rodones, recitals de poesia, actuacions musicals, itineraris poètics i visites guiades) que van tenir lloc en quatre escenaris diferents (Casa de la Paraula, Arxiu Comarcal de la Selva, Parc de Sant Salvador -amb el redescobert espai de les Alzines Balladores- i l’Auditori Municipal).

Historial

Àrea de govern:

Altres notícies