Santa Coloma de Farners reviurà una festa major amb normalitat amb una seixantena d'activitats

dv. 23.09.2022

Santa Coloma de Farners celebra, entre aquest dijous 22 i diumenge 25 de setembre, la Festa Major amb una seixantena d’activitats programades. L’esdeveniment recupera l’essència plena que hi havia abans de la pandèmia, després d’unes últimes dues edicions marcades per les restriccions. 

El pregó (dijous, 20 h, a la plaça Primer d’Octubre) anirà a càrrec de l’Escola Sant Salvador d’Horta, que fa dos anys va celebrar el seu centenari però, per la pandèmia, s’ha posposat la seva presència fins aquest any (el 2021 va anar a càrrec del personal del CAP de Santa Coloma de Farners) 

La festa comptarà amb activitats culturals, lúdiques i musicals per a tots els públics en diferents punts de la ciutat. En l’àmbit musical, el parc de Sant Salvador rebrà els concerts de Di-Versiones, Clima*, Yo suspendí EGB*, Rudymentari, El Pony Pisador, Portobello, Abba The New Experience, The Sey Sisters, Sau-30 i Momo –tribut a Queen-. Al pavelló de La Nòria tindran lloc les actuacions de les cobles i orquestres La Nova Blanes, Montgrins i  La Principal de la Bisbal. També hi haurà un concert de combos de l’Escola de Música. 

(*El concert de dijous de Clima serà finalment a les 2 h i el de Yo Suspendí EGB a les 00.30 h).

 

La programació infantil també tindrà molt protagonisme, amb cercaviles, espectacles (Tres Quarts de Quinze, Cavall de Cartró), concerts (Diversils i Xiula) i inflables (en substitució de la pista d’aigua per motius de sequera), entre altres. Tampoc hi faltaran sardanes, missa, sopar popular (traslladat al pavelló de La Nòria davant la previsió meteorològica), castells, ball de gegants i capgrossos, presentacions de llibres i exposicions (com la del Centenari del club de futbol CE Farners), escacs i un partit de futbol. La Colla Gegantera de Santa Coloma, La Faràndula Colomenca i Guillats de la Selva són altres de les entitats locals que hi prendran part.

Emilià González, regidor de Festes, explica que “després de dos anys amb una festa marcada per la Covid, és una alegria tornar a gaudir-la com les que hi havia abans de la pandèmia. Esperem que tothom pugui gaudir de la festa; vull posar en valor el paper de les entitats i de les associacions per la seva participació i per poder mantenir activitats molt arrelades a la ciutat.” 

US PODEU DESCARREGAR EL PROGRAMA AQUÍ

 

Historial

Altres notícies