Santa Coloma de Farners acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre els recursos hídrics

dc. 05.10.2022

Santa Coloma de Farners acull, des d'aquesta setmana, l’exposició “Operació Aigua” d’Aigües Colomenques, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, sobre els usos i abusos que en fem com a societat i sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. L’exposició, que es pot visitar al Passeig Sant Salvador, davant del Consell Comarcal, es pot visitar fins al 24 del mateix mes, està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

 

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, ha destacat que “l'exposició sobre l'aigua ens vol fer veure la importància d'aquest recurs natural, que sovint no valorem prou bé. Ens ensenya la complexitat per assegurar que un gest tan senzill com obrir una aixeta comporti la seguretat de tenir aigua potable per les nostres necessitats”.

 

El gerent d’Aigües Colomenques, Josep Descamps, ha remarcat “l’aposta d’Aigües Colomenques per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment on l’emergència climàtica cada cop es fa més evident amb els fenòmens extrems, com la sequera i les pluges”, i ha dit que “cal que actuem per preservar un recurs escàs com és l’aigua”.

 

“La companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’exposició és un exemple d’aquesta aposta”, ha afegit Descamps i, per això, ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Aigües Colomenques garanteix a tota la població”.

 

Així mateix, el representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel·lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals per estalviar aigua davant la seva escassetat i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

 

Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, cosa que provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

 

L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, Les Borges Blanques, Palamós, Cubelles, Roses, L’Arboç, Cervelló i Polinyà. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Historial

Altres notícies