Una exposició sobre els estiuejants i el balneari enceta les activitats culturals de la 41a Festa de la Ratafia

dj. 03.11.2022

 

L'exposició "Els estiuejants i el balneari. La petjada dels visitants a Santa Coloma de Farners" es podrà visitar a la Casa de la Paraula fins al 15 de desembre. La inauguració de l'exposició, que tindrà lloc el dijous, 10 de novembre, a les 19 h, anirà a càrrec de Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, Joaquim Carreras, director de l’Arxiu Comarcal de la Selva, Narcís Figueras, professor de la UOC i autor de recerques sobre l’estiueig, Sergi Torrent, responsable dels continguts i Oriol Piferrer, responsable del disseny gràfic i el marc expositiu.

A Santa Coloma la vinguda d’estiuejants hi és present des del segle XIX. Ha estat la raó de ser del Balneari Termes Orion, que en rebia la major part, però no només, atès que visitants tenien altres estades alternatives per la població. Aquesta vinguda dels “forasters” va propiciar tot un seguit d'innovacions, transformacions urbanístiques i memòria col·lectiva que ha perdurat fins els nostres dies. Les “teules”, el passeig de Sant Salvador o el llegat Joan Vinyoli en són bones mostres. Una pinzellada de tot això ho podreu veure en l’exposició que us presenta l’Arxiu Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de la ciutat.

Enguany, a banda d'aquesta activitat, una gran quantitat d'actes culturals amara la Festa de la Ratafia per totes bandes.  Des del dissabte 5 de novembre, a la plaça Farners, es podrà gaudir del vessant més cultural de la festa, que any rere any, s'amplia d'activitats: el tradicional concurs de la ratafia, concerts musicals, espectacles per a tota la família, tallers, xerrades...  una festa que forma part del patrimoni cultural i festiu colomenc. Podeu consultar tots els actes en aquest enllaç.

Historial

Altres notícies