El porta a porta entrarà en funcionament a partir del dimecres 16 de novembre i, el dilluns 14, hi haurà una jornada festiva per

dl. 14.11.2022

Santa Coloma de Farners començarà a implementar el sistema de recollida selectiva porta a porta (PaP) a partir del proper dimecres dia 16 de novembre al nucli urbà i a partir del dijous 24 de novembre a Santa Coloma Residencial. El 14 i 15 de novembre es retiraran els contenidors actuals que hi ha als carrers del nucli mentre que els de SCR es trauran el mateix dia 24 al matí.

L’Ajuntament (amb el vistiplau de tots els grups municipals) i el Consell Comarcal de la Selva (a través de l’empresa pública Nora) posen en marxa un model que pretén optimitzar la facció resta i reduir-la als estàndards obligats per normativa europea. S’ha optat pel PaP perquè a més fomenta la sostenibilitat, l’eficiència, el reciclatge, la reducció de contaminació, l’alliberament espais d’aparcament i l’eliminació de punts de brutícia. Una altra de les conseqüències que es pretén és l’abaratiment del cànon per l’ús de l’abocador. Paral·lelament, s’instal·laran àrees tancades d’aportació dels residus on no es pugui aplicar el PaP.

En els darrers mesos s’han portat a terme diferents accions:

- Informatives, de formació i de sensibilització a veïns, col·lectius, entitats, associació de comerciants, restauració i comunitats de pisos, xerrades setmanals, distribució de fulletons informatius, informació a la revista Ressò, notícies al web de l’Ajuntament i posts informatius a les xarxes socials. 

- S’han començat a repartir els cubells per a les llars i a les diverses zones de la ciutat

Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, explica que el nou sistema de recollida “premia a qui ja recicla bé; ara, arribem al 50% de reciclatge. Qui no fa ho correctament, l’empenyem a què ho faci. Recollirem les deixalles a les porta de casa, el que no es podrà fer és llançar-ho quan es vulgui”. Martí afirma que “el porta a porta serà beneficiós perquè tindrem més espai a la via pública, per circular o per aparcar, desapareixeran punts de concentració de brutícia i reciclarem molt més, un fet que serà positiu per Santa Coloma, per l’entorn, pel país i pel planeta”.

Trobareu informació del porta a porta al web mediambient.scf.cat i per a qualsevol consulta o dubte us podeu posar en contacte al 621 192 864 (de 9 a 17 h, amb opció de WhatsApp) i al correu portaaporta@scf.cat.

 

Última setmana per recollir el material del porta a porta

Fins aquest dissabte 12 de novembre, al pavelló dels Saioners, es podrà recollir tot el material necessari per al porta a porta. L'horari de recollida és de dilluns a divendres de 14 a 20 h i el dissabte de 8 a 14 h.

 

 

Jornada "Adeu als contenidors"

El proper dilluns 14 de novembre tindrà lloc una jornada per "acomiadar" els contenidors. El "Diem adeu als contenidors" s'iniciarà a partir de les 5 de la tarda a la plaça del Firal. Acte seguit (17.15 h) hi haurà un passa carrers fins a la plaça Farners amb la presència dels personatges de la Crònica del Porta a Porta (12 capítols per vídeo que podeu anar veient a les xarxes socials) i de la Confraria Jove. A les 17.45 h hi haurà una xocolatada amb Xucamulla.

A partir de les 18 h tindrà lloc l'acte oficial de comiat dels contenidors, amb les intervencions de l'alcalde Joan Martí, d'Isaac Peraire (director de l'Agència Catalana de Residus de Catalunya) i del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Es retiraran els darrers contenidors de paper, vidre i envasos. A partir de les 18.30 h hi haurà activitats d'inspiració mediambiental a la plaça Farners i la jornada clourà a les 19.30 h. El dimarts 15 al matí es retiraran els contenidors de rebuig i orgànica.

Historial

Altres notícies