Santa Coloma de Farners inverteix 110.000 euros en instal·lar 24 càmeres per millorar la seguretat

dj. 17.11.2022

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha instal·lat un total de 22 càmeres fixes de seguretat ciutadana i videovigilància a diferents punts estratègics de la ciutat i en urbanitzacions per millorar la seguretat dels veïns. També n’hi ha 2 de mòbils. Els aparells estan connectats al sistema de videovigilància central ubicat a la seu de la Policia Local, que permetrà fer un seguiment en temps real. Les càmeres de seguretat i de control s’han instal·lat entre l’11 i el 14 de novembre i compten amb una inversió de 109.837,38 €, que inclou el cost de l'adquisició, la instal·lació i el manteniment durant els propers quatre anys.

 

Carles Roca, regidor de Governació, explica que “l'objectiu principal d'aquesta actuació és millorar la seguretat de la població. Creiem que el sistema millorarà la tranquil·litat dels veïns del municipi i, en cas necessari, s’haurà de comptar amb el suport en l'actuació dels cossos i forces seguretat. Amb les 2 càmeres mòbils podrem complementar aquells punts negres que ens vagin sorgint de manera puntual”. L’alcalde, Joan Martí, considera que “l’increment de població de Santa Coloma de Farners dels darrers anys, així com una major complexitat en la gestió de la via pública, ens han fet donar aquest important pas per ajudar la Policia Local en la seva tasca de prevenció, i d'actuació en cas de necessitat”.

La instal·lació d’aquestes càmeres ha començat a donar els seus fruits ja que, gràcies a l’enregistrament d’imatges, la setmana passada es va poder identificar l'autor d’un robatori a l'interior de l'Església Parroquial. Cal destacar també que la instal·lació de les càmeres en aquests moments coincideix amb la posada en marxa del sistema de recollida selectiva porta a porta i ajudarà, també, en la identificació de comportaments incívics relacionats amb l'abocament de deixalles i escombraries.

 

Les càmeres s’han instal·lat en els següents punts i equipaments: Ajuntament, Rambla (3), Centre d’Atenció Primària, Plaça Farners (2), Plaça del Firal (2), Plaça de la Pau, Plaça Sant Sebastià, pavelló de Saioners, estació d’autobusos, carrer Lluís Món i a les urbanitzacions Can Ferragut, Can Oliveres (2), Santa Coloma Residencial (3) i a la carretera vella de Girona i de Riudarenes

Historial

Altres notícies