Santa Coloma de Farners acollirà la presentació de "21 dies" amb Laia Palau i Josep M. Fonalleras

dj. 01.12.2022

La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners acollirà, el proper divendres dia 2 de desembre (18 h), la presentació de la campanya "21 dies", impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística a fi de conscienciar la població de la necessitat de mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom. El passat 15 de novembre la campanya va arrencar a la ciutat colomenca.

El dia 2, l’exjugadora de l’Uni Girona Laia Palau i l’escriptor Josep M. Fonalleras parlaran de la campanya i animaran tothom a adherir-se al repte de mantenir l'ús de la llengua catalana durant 21 dies ininterromputs. Aquest és el temps que cal segons els experts per canviar un hàbit, i en aquest cas l’hàbit que cal modificar és el costum de canviar de llengua i passar-se al castellà quan algú se’ns adreça en aquesta llengua.

Els darrers anys han saltat les alarmes pel descens de l’ús del català, sobretot entre els més joves. Segons les estadístiques, 8 de cada 10 catalanoparlants canvien de llengua quan algú els parla en castellà, una conducta considerada perjudicial per a la supervivència del català perquè fa que desaparegui de tots els espais i dificulta que els qui encara no el parlen el puguin aprendre i practicar. Aquesta mateixa setmana TV3 obria el Telenotícies amb aquesta qüestió.

La campanya es perllongarà fins a l’11 de desembre. Al llarg d’aquestes setmanes tothom està convidat a participar-hi i a donar a conèixer la seva experiència a les xarxes per mitjà de l’etiqueta #Repte21diesencatalà. Tothom qui vulgui pot passar a recollir la targeta de la campanya a l’Escola d’Adults de Santa Coloma de Farners (c. Sant Sebastià, 91). La intenció és que més endavant es pugui estendre a altres municipis de les comarques gironines. Més informació a la pàgina de la campanya.

Historial

Altres notícies