S’aprova definitivament la modificació de les ordenances fiscals per al 2023

dj. 22.12.2022

El saló de sessions de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha acollit aquest vespre el ple extraordinari on s’han desestimat dues al·legacions (presentades per la CUP i a través d’una iniciativa ciutadana de recollida de signatures) sobre la modificació de les ordenances fiscals. Aquestes, s’han aprovat de manera definitiva per a l'exercici de 2023 amb 11 vots favorables i 5 en contra. 

En el ple extraordinari de l’octubre passat s’havia aprovat la modificació d'ordenances fiscals. Després d’aprovar-se definitivament aquest vespre, l’únic impost que augmentarà és l’ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres), mentre que el de l’IBI (Impost sobre Bens Immobles) es mantindrà. Pel que fa a les taxes, s’aplicarà un increment general del 10% que corresponen a l’augment de l’IPC, aproximant el valor d’aquest tribut cap el preu del servei. En aquest cas hi haurà tres excepcions: a l’Escola d’Adults s’hi afegirà un 10% addicional i a l’Escola Municipal de Música un 5% (el major efecte que té el cost del personal en aquests serveis, comparats amb altres) mentre que la taxa d’escombraries serà inferior a aquest 10%.

A la taxa de recollida d’escombraries es mantindran les bonificacions ja existents per persones grans i famílies nombroses en funció de la renda, la bonificació per compost, i s'afegirà la bonificació per ús de la deixalleria.

Historial

Altres notícies