A la venda els tiquets dels autocars per a la festa del Pare Pelegrí del 20 de gener

dc. 11.01.2023

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners posa a la venda, aquest dimecres 11 de gener, els tiquets dels autocars per participar el proper divendres 20 de gener a la peregrinació del Pare Pelegrí, des de la ciutat colomenca fins a Tossa de Mar. Hi haurà dos trajectes que s'iniciaran el mateix dia des de l'estació d'autobusos de Santa Coloma de Farners. Els tiquets els poden comprar presencialment a la Casa de la Paraula, el mateix dia de sortida o online. El que va en direcció a Tossa per assistir a la Missa del Cantar sortirà a les 5.30 del matí i els bitllets es poden adquirir clicant aquí

L'altre, en direcció a Terra Negra, sortirà a les 8 del matí i els tiquets es poden comprar al web clicant aquí.

La festa del Pare Pelegrí se celebra cada 20 de gener i és una dels actes populars i religiosos de més tradició de la ciutat. Santa Coloma espera rebre, aquell dia, entrada la nit, al Pare Pelegrí de Tossa de Mar, a qui acompanyen centenars de persones per complir el vot a Sant Sebastià, com a promesa al sant per haver erradicat la pesta fa més de 500 anys. El proper 20 de gener, a les 16.30 h i abans de l'arribada del Pare Pelegrí, hi haurà sardanes amb la cobla Flama de Farners, a la plaça Sant Sebastià.

Durant la festa, és tradició que els pelegrins reparteixin petxines en la seva arribada a la ciutat. La tradició també mana menjar cargols, coca de Sant Sebastià i caramels. El Pare Pelegrí fa nit a la ciutat i l’endemà se’n torna amb els seus acompanyants a Tossa per anunciar-hi públicament el compliment del vot. En la seva estada a Santa Coloma, és acompanyat fins a la capella de Sant Sebastià, on es dur a terme el res del rosari. També visita l'església parroquial, on resa el pare nostre. I al despatx del rector lliurar l'almoina i rep els certificats de les autoritats locals, civils i religioses acreditant l’acompliment del Vot de Poble. També és tradició que l’alcalde de Santa Coloma li lliuri bosses de pinyons pel camí de tornada de l’endemà.Després de fer nit a la ciutat, el Pelegrí participa l'endemà al matí de la missa que se celebra a la mateixa capella de Sant Sebastià. I acte seguit inicia el camí de tornada cap al poble que representa. 

Ara fa un any, Andreu Puig i Tibbs va ser escollit com a Pare Pelegrí i a Santa Coloma de Farners hi va arribar acompanyat per 557 persones, de les quals hi havia 38 descalces (22 dones i 16 homes) i 519 calçades (265 dones i 254 homes). Després de les restriccions de l’edició passada, el 2022 les manifestacions religioses es van poder recuperar amb gairebé tota la normalitat, a excepció que els pelegrins havien de portar la mascareta i l’aforament a l’ermita de Sant Sebastià estava limitat.

Historial

Altres notícies