Continuen els actes de celebració del 10è Festival de Poesia Domini Màgic de Santa Coloma de Farners

dc. 15.03.2023

Aquest cap de setmana continuen els actes de la desena edició del Fes­ti­val Domini Màgic de Poe­sia, orga­nit­zat per la Càtedra Joan Vinyoli de Poe­sia Con­tem­porània i l’Ajun­ta­ment de Santa Coloma de Far­ners. Dissabte passat va tenir lloc l'homenatge a la figura del poeta Antoni Clapés i la inauguració de l'exposició «Paisatge Viladot».

El dijous, 16 de març, a la tarda,  Ramon Farrés i Georgina Torra presenten els seus treballs al voltant del poeta Joan Vinyoli. Clourà l'acte la poeta tortosina Cinta Massip, amb un recital de proses i traduccions de Joan Vinyoli. 

L'endemà, divendres, a la tarda, a la Casa de la Paraula, els Cantaires de Farners interpretaran el poema «D’una terra» (himne vinyolià), amb música de Jaume Saurina. Continuaran els actes amb un recital-taula rodona: «El meu Joan Vinyoli». Amb Josep Maria Fulquet, Anna Pantinat i Misael Alerm. Un concert  amb composicions de la guitarrista i cantant del Lluçanès, Mar Pujol, clourà la jornada.

El dissabte, 18 de març, a les 11 h, al parc de Sant Salvador, s'enceta la jornada del festival amb el tradicional Itinerari poètic Joan Vinyoli, aquest cop amb una versió més artística amb la participació d’Eduard Boada, Jaume Coll, Paula Rísquez, Raquel Santanera, Jaume Saurina, Pep Tàssies, M. Helena Tolosa, Josep M. Vallès... A la tarda, a la Casa de la Paraula, hi haurà una visita guiada a l’Espai Vinyoli a càrrec de Pep Solà. Seguirà un recital de poesia a tres veus amb Teresa Colom, Laia Carbonell i Raquel Pena. A la nit, a l'Auditori municipal, el músic i cantautor Joan Colomo presentarà el darrer disc: "Disc trist". Cliqueu aquí per la compra d'entrades.

El diumenge, de bon matí, una excursió per indrets vinyolians, des del parc de Sant Salvador (lloc de trobada), passant per la gorga d’en Vilà, el paratge de les  Alzines Balladores, els gorgs de Penjacans, l'esplanada de Farners i, per acabar, el Turó del vent on Maria Sevilla ens ofereix un recital poètic: "I la natura em crida". Un concert vermut amb Guillem Ramisa, al parc de Santa Salvador, a les 12.30 h, clourà el 10è Festival de Poesia Domini Màgic.

*L'autora del cartell d'enguany és Alba Font

Historial

Altres notícies