Santa Coloma de Farners es prepara per les Caramelles i la Festa del Cor en el 120è aniversari dels Cantaires de Farners

dt. 04.04.2023

Santa Coloma de Farners celebra, entre aquest divendres 7 i el dimarts 11 d'abril, les Caramelles i la Festa del Cor, de la mà dels Cantaires de Farners.

Aquest divendres, a les 6 de la tarda a l'Auditori, hi haurà el concert de Divendres Sant amb La Flama de Farners i Ana Belén Quintana ("La veu dins la cobla"). El dissabte a les 11 de la nit hi haurà la Cantades de Caramelles a la plaça Farners. El diumenge al matí tindrà lloc la cercavila i cantada de caramelles, on els Cantaires de Farners, que enguany celebren el 120è aniversari, estaran acompanyats per la Flama de Farners. El dilluns a les 10.30 h hi haurà la Cantada de Caramelles a les escales Lluís Mon.

El dia gran dels cantaires serà el dimarts 11 d’abril, amb la Festa del Cor. Es va fer per primera vegada el 1903, en una iniciativa dels Cantaires de Farners que posava punt i final als dies de cantades de caramelles. Amb el pas dels anys, aquesta festa va anar guanyant seguidors fins al punt que l’Ajuntament de Santa Coloma va declarar aquesta diada com a festa local.

La Festa del Cor de Farners se celebra, cada any, el dimarts de Pasqua. La festa comença de bon matí amb una descarregada de coets per despertar els veïns i convocar la gent per anar a peu cap a Farners, on se celebra una missa a l’ermita en record dels coristes difunts i el Cor de Farners canta els goigs a la Verge. Tot seguit es fan jocs de cucanya i infantils, més cantades del cor i una ballada de sardanes. La festa es clou amb un dinar popular i sardanes.

Hi hauran visites guiades a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, per conèixer la història de l'ermita de Farners i del Castell Farners, a les 10.30 h i a les 11.30 h. La trobada serà a les escales de l'ermita de Farners i no cal inscripció.

Els tiquets de l'esmorzar popular i del dinar popular tenen un preu de 15 € i 17,5 € respectivament. El menú de esmorzar inclou amanida, botifarra, xai, xulla, pa, vi, aigua i café; i el de dinar amanida, arròs, pollastre, postres, aigua, vi, cava i cafè.

120 anys dels Cantaires de Farners

Els Cantaires de Farners celebren aquest any el seu 120è aniversari. Compten amb un mig centenar d’integrants i estan dirigits pel mestre-director Josep Masferrer. Ara fa tres anys, i com a gran novetat, el Coro de Farners va incorporar dones al grup.

Historial

Altres notícies