Prova del sistema d'alertes al mòbil, aquest dijous 27 d'abril al matí

dc. 26.04.2023

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que aquest dijous 27 d'abril (a partir de les 11h) es realitzarà una prova del sistema d'alertes al mòbil a la província de Girona i a la Catalunya Central.

Cal tenir en compte que la prova comportarà que tots els telèfons mòbils sonin i vibrin de forma simultània, malgrat que estiguin en silenci.

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació del sistema.


D'altra banda, interessa saber quina ha estat la percepció de la prova des del territori i per això des de la DGPC  demanen comptar amb informació de retorn per part de la població.

Per aquest motiu és facilita una enquesta de valoració, a omplir DESPRÉS de la prova.
 
Recordar que l’alerta s’envia a través de les operadores de telefonia mòbil i l’han de rebre tots els telèfons que estiguin amb cobertura de la seva operadora. 

Les alertes faran sonar el telèfon de forma estrident i apareix un missatge de text que porta com a títol “Alerta de Protecció Civil” o “Alerta presidencial”. Les alertes s’enviaran des del CECAT en casos d’emergència greu per donar instruccions d’autoprotecció de la població.
 
En l’enquesta de valoració es pregunta:
•    Si s'ha rebut l'alerta,
•    Si l’heu rebut una o diverses vegades,
•    En quin idioma l’heu rebut,
•    Quin és el sistema operatiu del vostre telèfon (Android i Iphone),
•    Quina és la vostra operadora de telefonia (Movistar, Vodafone, Orange, etc),
•    La ubicació on us trobàveu en el moment de rebre l’alerta (si teniu activada la ubicació del telèfon aquesta es registra automàticament).

A continuació trobareu l’enllaç i el codi QR per accedir a l’enquesta de valoració. Interessa tenir el màxim de respostes possibles. Ara mateix no hi podreu accedir, estarà operativa el dia de la prova:

https://arcg.is/1bDDWT0

Historial

Altres notícies