Santa Coloma de Farners celebra el 10è Mercat de les Herbes de la Ratafia i la 70a Exposició i Concurs de Flors

dt. 02.05.2023


Santa Coloma de Farners acollirà, entre aquest divendres 5 i diumenge 7 de maig, la 10a edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia, organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma i la Confraria de la Ratafia.  Es tracta d'un esdeveniment que ofereix un ventall d’activitats i experiències per viure intensament la primavera i despertar consciència sobre l'entorn i la necessitat de preservar-lo. 

Us podeu descarregar el programa clicant aquí.

Entre les activitats destacades hi ha la presentació del documental “Voler fins a poder. No a la MAT Selva - 25 anys de lluita”, dirigit per Neus Pagès i Adrià Expòsit, que mostra com la plataforma No a la MAT Selva ha treballat incansablement durant vint-i-cinc anys per aturar i buscar solucions alternatives a la construcció del Ramal de la Selva.

També hi haurà la presentació del llibre Les hores noves (Editorial Anagrama), de Julià Guillamon, en conversa amb Quim Torra. L’escriptor i crític literari parlarà de plantes, conreus i bèsties, de gent que encara viu de la terra i del bosc, de muntanyes i rieres, de cases de pagès, en el llibre que culmina la seqüència iniciada amb Travessar la riera (2017) i Les cuques (2020). Una altra de les presentacions serà la del projecte “Faradís, una coca de ratafia per a tothom”, que tracta la manipulació i tast de la coca de ratafia adaptada per a persones amb dificultats per empassar (disfàgia). Aquest projecte l’ha desenvolupat l’alumnat de 1r del CFGM d’atenció
a persones en situació de dependència; col·labora en el taller l’alumnat de segon de del CFGM en Gestió Administrativa.

Entre altres activitats, també hi haurà una narració de contes a càrrec de Clara Ribatallad, l'activitat Essències de les herbes de la ratafia, un taller de circ a càrrec de l’Era Espai Cultural, concerts amb El Minibús Intergalàctic, Andrea Pachà, DJ Nes i Rikus. un taller familiar de fer instruments amb plantes, una xerrada sobre Pius Font i Quer a càrrec de Carme Puche Moré, l'entrega de premis del 70è Concurs i Exposició de Flors.

70a edició del Concurs i Exposició de Flors 

Un dels actes més emblemàtics i tradicionals del Mercat de les Herbes és el Concurs i Exposició de Flors, que enguany arriba a  la seva 70a edició, consolidat com el més antic de Catalunya. 

Historial

Altres notícies