L'artista Rafel. G. Bianchi inaugura una exposició a la Casa de la Paraula

dv. 05.05.2023

Dissabte, 13 de maig, a les 12 h, a la Casa de la Paraula tindrà lloc la inauguració d'una exposició molt especial de Rafel G. Bianchi: Tota col.lecció és un fragment, qualsevol col.lecció és un univers. Una aproximació a la vida i obra de Rafael Griera Calderón. Aquesta exposició reuneix un conjunt d'obres pictòriques i literàries, de dibuixos, documents gràfics i fotogràfics que expliquen alguns dels interessos de Rafael Griera Calderón (1934). Interessos  desenvolupats tant a través de la seva producció artística com des del seu vessant col.leccionista.

Rafel Griera Padrosa, va néixer a Olot (1967) i desenvolupa la seva activitat acadèmica i professional a Barcelona.  Es va llicenciar al 1993 en l’especialitat de pintura a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Sota el nom de Rafel G. Bianchi, reivindica la pràctica artística en present continu. Una pràctica que consisteix a trobar l'equilibri entre el que es vol dir i el com es vol dir. No importa el rol que adquireixi: ja sigui pintant una tela, donant una classe, en el disseny d'una publicació, en unes il·lustracions per a una etiqueta de vins o com a comissari d'una exposició.

Té una una llarga carrera artística on destaquen les exposicions Si camina com un lloro i parla com un lloro, és un lloro. Centre Cultural Terrasa (2020); El col·leccionista absent. Nogueras Blanchard, Madrid (2016); Art de foc, art de badoc. En col·laboració amb Regina Giménez. Fundació Joan Miró, Barcelona (2015); El col·leccionista Absent. Passatge Studio, Barcelona (2015) i Debe haber algo que esconder. Ca l'Arenas Centre d'Art, Mataró (2014)

Compte amb diversos reconeixements com el premi Pintura Vila Casas (2022), premi BBVA de Pintura Ricard Camí (2019), premi (ex aequo) BIAM 2010. Amposta (2010), 2n premi 11 mostra MACUF. La Corunya (2010) i XV Beca Arts Plàstiques Fundació Marcelino Botín, Santander (2007).

Historial

Altres notícies