Santa Coloma de Farners entra en situació d’excepcionalitat per la sequera

dj. 11.05.2023

Amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Santa Coloma entra oficialment en situació d’excepcionalitat per la greu sequera que afecta a tot el país. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) eleva d’aquesta manera a 495 municipis els municipis que es troben en aquesta situació.

Aquest fet implica diferents mesures que cal complir per reduir la despesa d’aigua com són la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). També es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable, l’ompliment de piscines de nova construcció així com hi ha una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia. Si en l’escenari d’alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia.

Es poden consultar la totalitat de les mesures a través del visor de la sequera a: https://aplicacions.aca.gencat.cat/visseq/estat-actual.

Per aquest motiu l’Ajuntament demana a tots els ciutadans que segueixin les mesures establertes i limitin els consums d’aigua als que siguin estrictament necessaris.

Historial

Altres notícies