L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners treu a concurs públic la reobertura de la piscina coberta

dj. 25.05.2023

La planificació de reobertura del complex de la piscina coberta de Santa Coloma de Farners va avançant d’acord amb allò aprovat pel ple de l’Ajuntament en la seva sessió de febrer passat. Ara s’ha fet públic el plec de condicions per la licitació de contracte de serveis durant vuit mesos de tot el complex per un import màxim de 382.434,25 €. Donat l’import del contracte, es troba subjecte a regulació harmonitzada i la convocatòria de licitació s’ha publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), a més del perfil del contractant de l’Ajuntament colomenc. El darrer dia per presentar ofertes és el dimecres 21 de juny i, si no hi ha cap entrebanc, tot el procés de contractació ha de permetre la reobertura efectiva del complex esportiu durant la primera setmana de juliol. 

El contracte que ara es licita té per objecte la prestació de serveis esportius, salvament i socorrisme, recepció i atenció al client, manteniment i neteja, i direcció de La Piscina de La Selva, i preveu la subrogació dels 26 treballadors que van ser acomiadats l’agost de 2022 per Sport Assistance 2000 SL en el moment de presentar concurs de creditors.  

L’opció de contracte de serveis va ser l’escollida per l’Equip de Govern (ERC-Junts) i avalada posteriorment pel ple ja que no va rebre cap vot contrari, i permet la reobertura del complex esportiu sense condicionar la fórmula escollida (licitació d’una nova concessió o prestació directa) per al seu funcionament futur a llarg termini. 

Tot el procés de reobertura s’ha vist alentit per les al·legacions que l’Administrador Concursal ha anat interposant, i que han motivat un dictamen favorable als interessos de l’Ajuntament per part de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya. 

A les darreres setmanes ja s’han fet moltes de les tasques prèvies de condicionament i posta a punt de les instal·lacions: s’han omplert els dos vasos de la piscina, s’ha comprovat el funcionament de la caldera i el sistema d’escalfament d’aigua, s’han arranjat les zones de sauna, i s’han rehabilitat moltes sales d’entrenament dirigit que estaven en mal estat. Totes aquestes actuacions, necessàries per al correcte funcionament de les instal·lacions, formaran part de l’expedient de liquidació que l’Ajuntament ha d’aprovar per tancar la resolució de contracte amb l’empresa concessionària que va presentar concurs de creditors a l’agost de 2022. 

Historial

Altres notícies