Diumenge se celebra el Dia Universal de la Sardana a Santa Coloma de Farners

dt. 13.06.2023

De la mà de l'Agrupació Sardanista Farners s'han preparat uns actes per celebrar, aquest diumenge, el Dia Universal de la Sardana. Durant tot el matí, hi haurà fil musical amb sardanes pel carrer Pare Lluís Rodés. A l'1 del migdia, a la plaça Farners, es llegirà el manifest que enguany l'ha escrit el grup musical Companyia Elèctrica Dharma. Tot seguit començarà la ballada per la Cobla de l'Escola de Música Josep Carbó amb la sardana unitària Placidesa, de Lluís Albert, en el marc del centenari del naixement del músic compositor barceloní establert a l’Escala, població que el va nomenar Fill Adoptiu l’any 1998 i li va concedir la Medalla d’Honor. A continuació, sardanes del mestres colomencs Josep Carbó (Dolça Catalunya), Albert Font (Sons de Farners), i  Pere Coma acompanyat per Andreu Climent i Laia Torras (L'Andreu i la Laia). La cobla també interpretarà sardanes de Pep Ventura (Per tu ploro), Josep Auferil (En Subirana), i del grup musical The Tyets (Coti x Coti).

Aquesta diada la va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular, i la Confederació Sardanista de Catalunya la gestiona des del 2012.

En Josep Maria Serracant va ser l’autor del manifest del 2022, l’any 2021 va anar a càrrec de la Dra. Anna Vilella, epidemiòloga del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, el 2020 va ser Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 2019 Pere Becque, d’Òmnium Cultural de la Catalunya del Nord i el president de la Generalitat de Catalunya el 2017, Carles Puigdemont.

Historial

Altres notícies