Centenari de la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

dc. 28.06.2023

La Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners celebra, aquesta setmana, el centenari del seu funcionament amb diferents actes oberts al públic, entre aquest dijous dia 29 i divendres 30 de juny. El dia 29 de juny de 1923 va obrir la primera biblioteca de la Caixa de Pensions i va ser precisament la de Santa Coloma de Farners. Han passat molts anys, canvis d'edifici i remodelacions fins a convertir-se fa justament 15 anys en la Biblioteca Joan Vinyoli.

El dia 29 de juny, a les 6 de la tarda, a la sala d'actes de l'equipament tindrà lloc l'acte institucional, seguit d'un piscolabis. Un cop acabat el piscolabis, a les 19.15 h hi haurà un espectacle de màgia per a tots els públics amb el Mag IgorL’esdeveniment comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamaña; de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; del diputat de Cultura, en funcions, de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; i de la directora de la Biblioteca Joan Vinyoli, Sílvia Subirana, entre altres. 

L’acte consistirà en una visita inicial a l’Ajuntament i es prosseguirà a la Biblioteca Joan Vinyoli, on hi haurà els parlaments de les autoritats, lectura d’una carta i d’un poema de Joan Vinyoli i reconeixement a les antigues bibliotecàries i/o personal especialitzat, entre altres. 

 

Programa resumit: 

  • 17.30 h, a l’Ajuntament: Natàlia Garriga signarà el llibre d’honor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. 

  • 17.45 h, a la Biblioteca Joan Vinyoli: Visita institucional a l’equipament. 

  • 18 h, a la Biblioteca Joan Vinyoli: Inici de l’acte institucional amb els parlaments de Carme Salamañna, Albert Piñeira, Natàlia Garriga i Sílvia Subirana. 

  • 18.25 h: Reconeixement a les antigues bibliotecàries i/o personal especialitzat vinculat, primer, a la Fundació Caixa de Pensions i, posteriorment, formant part de la plantilla de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. 

  • 18.45 h: Foto conjunta davant l’escultura del centenari. 

  • 19.30 h: Espectacle del Mag Igor i cloenda de l’acte.

 

Recital de Núria Candela el divendres 30

L'endemà 30 de juny a les 19.30 h hi haurà un recital a càrrec de Núria Candela:"Núria Candela diu Antònia Vicens", amb la col·laboració de Cristina Noguer. És organitzat per la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània i Òmnium Selva interior.

Historial

Altres notícies