L'Ajuntament de Santa Coloma s'afegeix al Dia Mundial contra el Càncer de Mama

dj. 19.10.2023

Com a preàmbul del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra avui, 19 d'octubre, va tenir lloc a la ciutat la cursa solidària “Corre per les mames”, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona (delegació de Santa Coloma de Farners). Gairebé 900 persones, grans i petits, i gent que ha col·laborat desinteressadament en l'acte, han volgut solidaritzar-se amb els afectats per aquest tipus de càncer. Aquesta iniciativa, a més de Santa Coloma de Farners, s'ha celebrat simultàniament a divuit municipis de les comarques gironines. La cursa “Corre per les mames” va néixer el 2020 en plena pandèmia amb, segons l'organització, “l'objectiu de donar visibilitat a la lluita contra el càncer de mama i obtenir fons pels serveis d'ajuda a les afectades que ofereix l'Oncolliga a través del programa "Guapes i valentes".

Santa Coloma de Farners ha estat la població de les comarques gironines on hi ha hagut més participació, amb un total de 847 inscripcions a la cursa, seguida de Sant Feliu de Guíxols (635),  Amer (560) i Llançà (457). D'altres poblacions que també han acollit la cursa com Ribes de Freser (Ripollès), Sant Julià de Ramis (Gironès) o Massanes (Selva) han aconseguit reunir al voltant d'un centenar de participants.  

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, s'ha penjat una pancarta al balcó de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.  L'objectiu és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

 

Historial

Altres notícies