143 donacions de sang a Santa Coloma durant el mes de novembre

dv. 01.12.2023

Aquest mes de novembre diferents col·lectius s'han bolcat amb la donació de sang i plasma en diferents actes que han tingut lloc a la nostra ciutat.

Per una banda, el passat 2 de novembre, durant tot el dia, es va celebrar la Marató Vermella, una donació que es realitzava davant de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra i que va servir per sumar esforços amb el cos de policia i visibilitzar la necessitat d’aconseguir més donacions de sang i plasma. Un total de 87 persones van participar en la donació.

D'altra banda, el passat 30 de novembre, a la tarda, es va dur a terme una de les donacions de sang periòdiques, al Cercle Jove, amb 44 persones que es van acostar al punt de donació per contribuir amb sang i 12 persones amb plasma.

Gràcies a les iniciatives de l'Associació de Donants de Sang de Santa Coloma de Farners, 143 persones han donat sang i plasma a la capital de la Selva durant el mes de novembre. També s'ha de tenir en compte que 18 persones han donat sang per primer cop.

Accions com aquesta són imprescindibles per mantenir les reserves de sang a nivells òptims. De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents malalties: 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.

Historial

Altres notícies