Ampliació del servei de recollida d’oli de cuina usat

dl. 08.01.2024

 

  • Durant el mes de gener pots aconseguir el teu embut de disseny especial que et permetrà abocar l’oli dins una ampolla d’aigua o refresc als mercats setmanals de la plaça Farners i la Plaça Firal.

  • Les ampolles plenes d’oli es podran dipositar tancades dins d’uns contenidors de color taronja a l’entrada del pavelló la Nòria i el pavelló els Saioners així com als mateixos mercats setmanals.

  • El servei és un complement al servei de recollida ja existent a través dels centres educatius, on els nens i nenes poden portar el seu pot olisses ple i se’ls retorna un de buit.

Avui el mercat de la plaça Farners estava ben animat amb una nova parada on es podia recollir de forma gratuïta un embut especial per facilitar la recollida i el posterior reciclatge de l’oli vegetal usat. Durant tot el mes de gener es podrà recollir en aquesta parada (tant al mercat dels dilluns com els dissabtes) el RECICLOLIDOR DE LA SELVA i, per tant, tothom podrà recollir de manera fàcil i senzilla l’oli a casa seva. Un cop tinguem plena la nostra ampolla d’oli es podrà dur als mateixos mercats setmanals (on hi haurà un contenidor taronja de manera permanent), als pavellons municipals la Nòria i els Saioners, a l’àrea de recollida de residus del camp de futbol de Santa Coloma Residencial (pels veïns de la urbanització) o a la deixalleria municipal.

Recordeu que un litre d’oli abocat a l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua potable i a més a més crea molts problemes a les canonades de clavegueram i a la depuradora.

Aquest nou servei permetrà ampliar el nombre de persones que actualment reciclen el seu oli duent-lo a la deixalleria municipal o amb el sistema d’intercanvi de bidons a través dels centres educatius. 

 

 

Historial

Altres notícies