Aquest divendres tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Identitats vàlides"

dc. 10.01.2024

Divendres, 12 de gener, a les 18 h, a la Casa de la Paraula, tindrà lloc la inauguració de l'exposició «Identitats vàlides». A l'acte hi participarà Sebastià Goday i Nyra Foxx. L'exposició és promoguda per la Xarxa SAI del Consell Comarcal de la Selva.

«Identitats vàlides», el projecte guanyador de la XIX convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s, és una mostra de l’obra fotogràfica d’Isaac Flores sobre l’escena queer barcelonina, on es recopilen imatges de l’any 2018 al 2020, centrades en l’art del drag, el transformisme i la dissidència sexual del col·lectiu LGTBIQ+. El projecte comença de manera no intencionada quan l’Isaac s’emporta la càmera analògica en les seves sortides nocturnes centrades en el Raval i l'Eixample. Un cop pren consciència de la importància i el pes de les seves fotografies, comença a fer sessions en exteriors i en estudi amb llum natural, lluny de la foscor i el flaix, aplicant la metodologia de la fotografia clàssica, la fotografia de moda, i combinant diferents formats, com el digital, l’analògic i la Polaroid. Així és com comença la construcció d’un imaginari que ens recorda una Barcelona preolímpica, canalla, lliure de prejudicis i on la llibertat impera per sobre de tot. Segons l'autor «Totes les persones que he retratat en aquesta exposició han format part del meu aprenentatge com a artista i persona. A totes elles els tinc un afecte i una admiració molt grans, perquè tenen la valentia de ser qui són en un món hostil, que no ens ho posa gens fàcil».

El projecte Joves Fotògraf(e)s és convocat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, amb l'objectiu de promoure i difondre els treballs fotogràfics dels joves fotògrafs i fotògrafes de l’àmbit territorial de Catalunya.

Per més informació: https://www.inspai.cat/Inspai/ca

Historial

Altres notícies