L'oli fregit... mai a l'aigüera!

dc. 31.01.2024

L’oli fet servir no sols embussa claveguerams i canonades, sinó que, a més, es pot filtrar a través del sòl i contaminar tant les aigües superficials com les subterrànies. Generalment, acaba a la mar, on resulta altament contaminant perquè dificulta l’intercanvi d’oxigen i danya els ecosistemes marins.

Només un litre d’oli fet servir pot arribar a contaminar prop de 40.000 litres d’aigua, l’equivalent a la despesa d’aigua anual d’una persona en el seu domicili. 

Per tot això, cada vegada que estiguis a punt de llençar l’oli per l’aigüera o dipositar-lo en qualsevol contenidor que no li correspongui, recorda que l’oli usat és tòxic.

-Les ampolles plenes d’oli es podran dipositar tancades dins d’uns contenidors de color taronja a l’entrada del pavelló la Nòria i el pavelló els Saioners així com als mateixos mercats setmanals.

-El servei és un complement al servei de recollida ja existent a través dels centres educatius, on els nens i nenes poden portar el seu pot "olisses" ple i se’ls retorna un de buit.

 

Historial

Altres notícies