L'Arxiu Comarcal de la Selva commemora els 40 anys

dc. 06.03.2024

Aquest dissabte, 9 de març de 2024, a partir de les 17.00 hores tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de la Selva (Sant Dalmau, 60 – Santa Coloma de Farners) l’acte de commemoració dels 40 anys de la creació de l’Arxiu Comarcal de la Selva.

L'acte comptarà amb la presència de la Directora General del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, el President del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, i l'Alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamanya.

Hi ha prevista una conferència de Xavier Solà, doctor en història, que parlarà de L’esclat de la Guerra dels Segadors a la Selva, i una intervenció del MHP 131è president de la Generalitat, Quim Torra, colomenc il·lustre i usuari habitual dels arxius, que posarà en valor l’activitat que desenvolupen.

L'acte es clourà amb una copa de cava i la presentació del mural commemoratiu, obra d'Edgar Goás.

Aquesta pintura mural està ubicada en una paret lateral de l’edifici i per realitzar-la es va fer una convocatòria a diversos artistes i en va resultar guanyador l'esmentat pintor d’origen gallec Edgar Goás, de nom artístic Wedo. La seva proposta es basava en una continuació estètica de la façana principal, decorada amb unes ceràmiques que representen el lloms d’una enquadernació. Una jove treu (o posa) un dels documents enquadernats i a la portada hi ha un detall del quadre d'Antoni Estruch, Corpus de Sang, sobre la Guerra dels Segadors, que va tenir els seus inicis a Santa Coloma de Farners.

Per a l’efemèride s’ha dut a terme un mural de gran format que omple i dignifica l’espai posterior de l’edifici, alhora que reflecteix l’activitat desenvolupen els arxius.

Historial

Altres notícies