Actuacions de neteja del Medi Natural

dt. 26.03.2024

 

  • El dia 22 de març els alumnes de l’Institut de Santa Coloma de Farners realitzen una jornada de neteja de residus a la riera de Santa Coloma.

  • Conjuntament amb la retirada dels residus els alumnes han conegut de la mà del Tècnic de Medi Ambient les actuacions de restauració dutes a terme per l’Ajuntament a la riera.

  • Diversos ciutadans fan actuacions voluntàries de retirada de residus durant les seves excursions al bosc o al medi natural proper.

Els alumnes de segon d’ESO de l’Institut de Santa Coloma de Farners dins dels actes que ells mateixos organitzen cada any per commemorar el dia del Medi Ambient duen a terme una jornada de neteja de residus al Medi Natural proper a l’Institut. La brigada municipal subministra els guants i les bosses per tal que puguin fer la recollida dels residus i posteriorment es fa la recollida de tots els residus recollits en els diferents punts acordats.

Aquest any i coincidint amb la neteja de la zona de la riera de Santa Coloma entre l’Institut i el pont del Balneari els alumnes han pogut conèixer de primera mà les actuacions de restauració que s’hi estan realitzant per part de l’Ajuntament i amb ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El tècnic municipal de Medi Ambient els ha explicat les actuacions dutes a terme a finals de l’any 2023 amb la retirada de vegetació exòtica i invasora, la plantació d’espècies autòctones i la gestió dels sediments.

Per altra banda, les darreres setmanes, un grup de ciutadans de Santa Coloma s’ha organitzat de manera totalment voluntària per recollir els residus que es van trobant durant les seves sortides al bosc o al seu entorn natural més proper. Els residus recollits s’han entregat a la deixalleria municipal i l’empresa del Consell Comarcal de la Selva NORA SA s’ha encarregat de gestionar correctament. Des de l’Ajuntament es valora molt positivament aquest tipus d’actuacions cíviques i altruistes que sorgeixen de manera espontània per millorar el municipi.

Esperem que totes aquestes actuacions serveixin també per donar a conèixer a la població la problemàtica que generen els actes incívics d’uns pocs ciutadans que es dediquen a abandonar els seus residus i a embrutir d’aquesta manera aquests espais que els ciutadans utilitzem i gaudim sempre que ens acostem al Medi Natural. L’Ajuntament continuarà com fins ara perseguint aquest tipus d’actuacions per tal d’erradicar-les.

 

Historial

Altres notícies