La Festa del Cor de Farners tanca la programació de Setmana Santa a Santa Coloma de Farners

dt. 02.04.2024

Santa Coloma de Farners ha celebrat, com cada dimarts de Pasqua, la popular Festa del Cor de Farners. Amb aquesta celebració, una de les festivitats més arrelades i populars de Santa Coloma de Farners,  culmina l’extensa programació de Setmana Santa que gira a l’entorn de les cançons populars de les Caramelles. 

Han estat 5 dies d’intensa activitat amb la música i el cant de caramelles com a principal protagonista pels carrers i places de la comarca de la Selva.

La programació va iniciar-se Divendres Sant amb l'actuació de Neus Mar i La Flama de Farners amb la presentació de l'espectacle Trencadís, a l’auditori.

Dissabte els Cantaires de Farners, dirigits pel mestre Josep Masferrer, van recorre els carrers i places de la ciutat amb les seves caramelles cantades. Diumenge al matí va tenir lloc la cercavila amb l’acompanyament musical de la cobla La Flama de Farners i el gran concert de caramelles. El mateix diumenge els gegants de Santa Coloma van sortir al carrer per fer entrega de la tradicional Mona de Pasqua al seu fillol, en Bartomeu de Tordera. Dilluns les escales del carrer Lluís Mon, van acollir un nou concert de caramelles. 

La Festa del Cor de Farners s’ha iniciat a les 7 del matí amb una descarregada de coets per despertar els veïns i convocar la gent per anar a peu cap a Farners, on cada any s’hi celebra la missa a l’ermita en record dels coristes difunts i el Cor de Farners canta els goigs a la Verge.

El regidor de Cultura i Festes, Uri Cabot, ha fet un agraïment a totes les persones i entitats que fan possible aquesta extensa programació d’activitats "que permeten mantenir vives aquetes tradicions, generació rere generació”.

Historial

Altres notícies