Setmana del Medi Ambient a Santa Coloma de Farners

dc. 29.05.2024

Actes:

-El 30 de maig, a les 17 h, vine al Cercle Jove a fer el teu Boc'n'roll! (A partir de 12 anys!)

-El 2 de juny, Plogging – Recollida de Residus mitjançant l’activitat física, a les 10 h, al parc de Sant Salvador

Per participar en la Jornada anual del Medi Ambient, des de Santa Coloma de Farners hem decidit influenciar-nos amb una pràctica sostenible molt habitual ja a Europa tot incorporant un nou terme anomenat “Plogging”, d’origen Suec, que significa “Plocka upp” (recollir) i jogging (trotar), i enllaçar-ho amb la natura i el Medi ambient.

En primer lloc, és una activitat oberta a totes les edats ja que la conscienciació amb no embrutir el nostre entorn natural és primordial.

L’activitat principal serà doncs la recollida de residus. Entre tots els voluntaris que decideixin participar, es dividiran en equips de treball. També es dividiran diverses zones del Parc perquè cada equip tingui l’espai suficient per actuar.

Passada aquesta hora de recollida, els equips hauran de separar tots els residus recollits de manera selectiva (plàstics, papers, orgànic, vidre o rebuig).

Un cop tots els equips tinguin separats els residus, el jurat comptarà quantes bosses s’han recollit per equip i anomenarà un dels equips com el vencedor de l’activitat, amb la consegüent recompensa per tot l’equip.

Abans, però, i mentre el jurat fa les comprovacions pertinents, els participants podran gaudir d’un vermut mentre es fa la presentació d’un projecte sobre el malbaratament alimentari per part del Comitè Mediambiental de l’Institut de Santa Coloma de Farners. S’explicaran també, per part de l’Ajuntament, les diferents actuacions que han tingut i estan tenint lloc a la riera i al seu entorn per millorar i potenciar la biodiversitat i per recuperar la riera com la coneixíem abans del temporal Glòria.

 


 

Historial

Altres notícies